Comexi, producent van drukpersen voor flexibele verpakkingen, is wereldwijd actief in meer dan honderd landen. De productie is gevestigd in het Spaanse Girona en in Brazilië (Montenegro). Recent werd het nieuwe Europese R&D-centrum in Girona ingehuldigd, goed voor een investering van elf miljoen euro.

Industrieel laboratorium

Het CTec Girona heeft een multifunctionele ruimte van 2.500 vierkante meter voor R&D-projecten, training, advies, demonstraties en beschikt over een industrieel laboratorium. Het technologiecentrum is uitgerust met negen state-of-the-art machines voor de flexibele verpakkingssector.

In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven in de sector, zoals Esko, DuPont en Asahi, voor het graveren van offsetplaten, zal de faciliteit ook over een up-to-date prepress-ruimte beschikken.

"Het CTec in Girona is een voorbeeld van het belang van innovatie in onze sector", zegt Manuel Xifra, de voorzitter van Comexi.

Comexi, producent van drukpersen voor flexibele verpakkingen, is wereldwijd actief in meer dan honderd landen. De productie is gevestigd in het Spaanse Girona en in Brazilië (Montenegro). Recent werd het nieuwe Europese R&D-centrum in Girona ingehuldigd, goed voor een investering van elf miljoen euro.Het CTec Girona heeft een multifunctionele ruimte van 2.500 vierkante meter voor R&D-projecten, training, advies, demonstraties en beschikt over een industrieel laboratorium. Het technologiecentrum is uitgerust met negen state-of-the-art machines voor de flexibele verpakkingssector.In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven in de sector, zoals Esko, DuPont en Asahi, voor het graveren van offsetplaten, zal de faciliteit ook over een up-to-date prepress-ruimte beschikken."Het CTec in Girona is een voorbeeld van het belang van innovatie in onze sector", zegt Manuel Xifra, de voorzitter van Comexi.