Reddit is een website waar gebruikers nieuws delen en over zowat elk onderwerp discussiëren. Een van de segmenten op de site is 'Ask Me Anything' (of AMA) waarbij bijzondere personen antwoord geven op vragen die gebruikers van Reddit stellen.

Zo passeerden de afgelopen jaren onder meer David Attenborough, Bill Gates en zelfs Barack Obama de revue. Soms duiken acteurs en regisseurs op om zo hun film te promoten, maar de gemeenschap mag, zoals de naam aangeeft, vragen wat ze willen. Maar ook onbekende mensen met een interessant verhaal, zoals een man met twee penissen of een overlevende van een schietpartij deden er al een boekje open over hun ervaringen.

Het boek Ask Me Anything maakt zo de omgekeerde beweging, waar steeds meer printcontent naar het web verschuift, heeft Reddit een fysiek boek gemaakt van de beste AMA's van de afgelopen jaren.

Ask Me Anything is bij Amazon digitaal te koop voor 4,19 dollar of voor 34,99 dollar als hardcover.

Pieterjan Van Leemputten, datanews, Roularta Media Group

Reddit is een website waar gebruikers nieuws delen en over zowat elk onderwerp discussiëren. Een van de segmenten op de site is 'Ask Me Anything' (of AMA) waarbij bijzondere personen antwoord geven op vragen die gebruikers van Reddit stellen. Zo passeerden de afgelopen jaren onder meer David Attenborough, Bill Gates en zelfs Barack Obama de revue. Soms duiken acteurs en regisseurs op om zo hun film te promoten, maar de gemeenschap mag, zoals de naam aangeeft, vragen wat ze willen. Maar ook onbekende mensen met een interessant verhaal, zoals een man met twee penissen of een overlevende van een schietpartij deden er al een boekje open over hun ervaringen.Het boek Ask Me Anything maakt zo de omgekeerde beweging, waar steeds meer printcontent naar het web verschuift, heeft Reddit een fysiek boek gemaakt van de beste AMA's van de afgelopen jaren.Ask Me Anything is bij Amazon digitaal te koop voor 4,19 dollar of voor 34,99 dollar als hardcover.Pieterjan Van Leemputten, datanews, Roularta Media Group