De elektronische inkt of het elektronische papier is een weergavetechnologie die gebruik maakt van zwarte of witte partikels die door een elektrische impuls geactiveerd worden. In tegenstelling tot de klassieke schermen hebben de schermen met elektronische inkt geen achtergrondverlichting, maar weerkaatsen ze het licht. Daardoor benadert hun leescomfort dat van papier. Bovendien verbruiken ze erg weinig energie.

Die markt werd al grotendeels gedomineerd door E-Ink. De technologie van het bedrijf treffen we aan in de meeste leestabletten met e-paper, zoals de modellen van Amazon (Kindle), Sony en Nook. Sipix had maar 10% van de markt in handen. Door 82,7% van de aandelen van zijn concurrent over te nemen, voor 40 miljoen €, legt E-Ink de hand op een reeks van brevetten waarmee het bedrijf nieuwe producten zou kunnen ontwikkelen.

De elektronische inkt of het elektronische papier is een weergavetechnologie die gebruik maakt van zwarte of witte partikels die door een elektrische impuls geactiveerd worden. In tegenstelling tot de klassieke schermen hebben de schermen met elektronische inkt geen achtergrondverlichting, maar weerkaatsen ze het licht. Daardoor benadert hun leescomfort dat van papier. Bovendien verbruiken ze erg weinig energie.Die markt werd al grotendeels gedomineerd door E-Ink. De technologie van het bedrijf treffen we aan in de meeste leestabletten met e-paper, zoals de modellen van Amazon (Kindle), Sony en Nook. Sipix had maar 10% van de markt in handen. Door 82,7% van de aandelen van zijn concurrent over te nemen, voor 40 miljoen €, legt E-Ink de hand op een reeks van brevetten waarmee het bedrijf nieuwe producten zou kunnen ontwikkelen.