Het juiste beeld zegt meer dan duizend woorden

C.R.A.P. staat voor Cultural Rescue Aid by Photographers en is een initiatief van CPU. Dit fotografencollectief werkt samen met VRT, Dansende Beren, Ticketmaster en de Sportpaleis groep en verzorgt het beeldmateriaal van alle grote festivals en concerten. Dat leverde parels van beelden op voor verslaggeving in de professionele pers achteraf, zodat de sfeer van het live evenement ook muziekliefhebbers thuis kon bereiken. Door de huidige omstandigheden kan ook dit team momenteel niet aan de slag, maar ze willen niet bij de pakken blijven zitten.

Iniatiefnemer Jan Van Hecke verduidelijkt: "Als fotografen hebben we frontstage access tot de backstage die de magie mogelijk maakt. De lockdowns maken het de cultuur - en evenementensector onmogelijk om winstgevende producties te maken. Duizenden getalenteerde technici, organisatoren, muzikanten en betrokken werknemers zitten zonder werk en zonder inkomsten. Dat is echt 'crap'. Daarom stellen we onze beelden open. We hopen dat mensen massaal beelden kopen, om zo een vleugje live magie van hun favoriete artiesten of concerten in huis te halen en zo de mensen te steunen die deze magie tevoorschijn toverden. Zodat zij de moed erin houden tot wanneer we het weer samen mogen ervaren."

Beleven dat het gedrukt staat

In de huidige no-touch samenleving maakt drukwerk enige tactiele beleving mogelijk. De fotografen slagen erin om de essentie van een artiest of concert in één beeld te capteren. Het juiste drukwerk doet die emotie alle recht aan. C.R.A.P. werkt daarom samen met het printlabo Het Objectief in Gent. Zij zullen hoge kwaliteitsprints voorzien op hoogwaardig papier, zodat iedereen een beeld van zijn/haar/hun favoriete artiest of concert in huis kan halen.

De collectie beelden van artiesten en concerten is beschikbaar op de website: https://www.crap.photo/ Bezoekers hoeven enkel de beelden te selecteren die ze willen aankopen. C.R.A.P. zorgt voor de coronaproof levering aan huis.

HET CPU initiatief werkt met eigen beelden, en mag ook puren uit het repertoire van bevriende fotografen van o.a. De Morgen, de Standaard, Humo, en meer.

Het juiste beeld zegt meer dan duizend woordenC.R.A.P. staat voor Cultural Rescue Aid by Photographers en is een initiatief van CPU. Dit fotografencollectief werkt samen met VRT, Dansende Beren, Ticketmaster en de Sportpaleis groep en verzorgt het beeldmateriaal van alle grote festivals en concerten. Dat leverde parels van beelden op voor verslaggeving in de professionele pers achteraf, zodat de sfeer van het live evenement ook muziekliefhebbers thuis kon bereiken. Door de huidige omstandigheden kan ook dit team momenteel niet aan de slag, maar ze willen niet bij de pakken blijven zitten.Iniatiefnemer Jan Van Hecke verduidelijkt: "Als fotografen hebben we frontstage access tot de backstage die de magie mogelijk maakt. De lockdowns maken het de cultuur - en evenementensector onmogelijk om winstgevende producties te maken. Duizenden getalenteerde technici, organisatoren, muzikanten en betrokken werknemers zitten zonder werk en zonder inkomsten. Dat is echt 'crap'. Daarom stellen we onze beelden open. We hopen dat mensen massaal beelden kopen, om zo een vleugje live magie van hun favoriete artiesten of concerten in huis te halen en zo de mensen te steunen die deze magie tevoorschijn toverden. Zodat zij de moed erin houden tot wanneer we het weer samen mogen ervaren."Beleven dat het gedrukt staatIn de huidige no-touch samenleving maakt drukwerk enige tactiele beleving mogelijk. De fotografen slagen erin om de essentie van een artiest of concert in één beeld te capteren. Het juiste drukwerk doet die emotie alle recht aan. C.R.A.P. werkt daarom samen met het printlabo Het Objectief in Gent. Zij zullen hoge kwaliteitsprints voorzien op hoogwaardig papier, zodat iedereen een beeld van zijn/haar/hun favoriete artiest of concert in huis kan halen.De collectie beelden van artiesten en concerten is beschikbaar op de website: https://www.crap.photo/ Bezoekers hoeven enkel de beelden te selecteren die ze willen aankopen. C.R.A.P. zorgt voor de coronaproof levering aan huis. HET CPU initiatief werkt met eigen beelden, en mag ook puren uit het repertoire van bevriende fotografen van o.a. De Morgen, de Standaard, Humo, en meer.