Polestar heeft twee drukkerijen van de groep Goodhead overgenomen: meer bepaald Benham Goodhead Print (BGP) en Stones The Printers, die in het raam van een continuïteitsprocedure onlangs onder tijdelijk beheer geplaatst waren. BGP is een rotatiedrukkerij met 400 medewerkers; Stones The Printers een offsetdrukkerij (vellen) met 140 werknemers.

Polestar, dat voor zijn overname door Sun European Partners (in april 2011) op de rand van het failliet leek te staan, legt nu dus de hand op twee moderne en goed uitgeruste drukkerijen. BGP beschikt meer bepaald over vier recente Lithomans (72 pagina's).

De twee vestigingen zouden blijven draaien, ook al zou Polestar er in totaal een vijftigtal banen moeten schrappen. Het lijkt overigens waarschijnlijk dat Polestar een of meer van zijn eigen sites zou sluiten om zijn capaciteit te rationaliseren. Goodhead, tot nu toe een van de grootste tijdschriftendrukkers in Engeland, behoudt alleen nog maar een binderij in Buckingham.

Tegelijkertijd kondigde een andere grote Britse drukkerij, Wyndeham, een herstructurering aan voor twee van zijn rotatievestigingen. In Peterborough zouden een zestigtal banen verdwijnen, en bij Wyndeham Heron (in Essex) vierendertig.

Polestar heeft twee drukkerijen van de groep Goodhead overgenomen: meer bepaald Benham Goodhead Print (BGP) en Stones The Printers, die in het raam van een continuïteitsprocedure onlangs onder tijdelijk beheer geplaatst waren. BGP is een rotatiedrukkerij met 400 medewerkers; Stones The Printers een offsetdrukkerij (vellen) met 140 werknemers. Polestar, dat voor zijn overname door Sun European Partners (in april 2011) op de rand van het failliet leek te staan, legt nu dus de hand op twee moderne en goed uitgeruste drukkerijen. BGP beschikt meer bepaald over vier recente Lithomans (72 pagina's). De twee vestigingen zouden blijven draaien, ook al zou Polestar er in totaal een vijftigtal banen moeten schrappen. Het lijkt overigens waarschijnlijk dat Polestar een of meer van zijn eigen sites zou sluiten om zijn capaciteit te rationaliseren. Goodhead, tot nu toe een van de grootste tijdschriftendrukkers in Engeland, behoudt alleen nog maar een binderij in Buckingham. Tegelijkertijd kondigde een andere grote Britse drukkerij, Wyndeham, een herstructurering aan voor twee van zijn rotatievestigingen. In Peterborough zouden een zestigtal banen verdwijnen, en bij Wyndeham Heron (in Essex) vierendertig.