"We merken dat de gascrisis, de schaarste en prijsstijgingen van fossiele brandstoffen een doorslaggevende factor zijn geweest in de toenemende vraag naar onze droogproducten", stelt Rob Bosman, sales director bij Contiweb. De fabrikant wijst ook op het feit dat veel overheden subsidies aanbieden om bedrijven te helpen meer ecologisch te produceren en het energieverbruik te verminderen.

De belangrijkste functies drogen, nabranden en koelen zijn in één unit geïntegreerd.

Zestig procent minder gasverbruik

De Ecoset-gasdroger van Contiweb dekt toepassingen van 16 tot 96 pagina's (1020-2860 mm). De belangrijkste functies drogen, nabranden en koelen zijn in één unit geïntegreerd. De naverbrander verbrandt de oplosmiddelen van de inkt om de uitstoot en de CO2-voetafdruk te minimaliseren, terwijl de gewonnen thermische energie wordt hergebruikt in het verwarmingsproces, waardoor het gasverbruik tot zestig procent wordt verminderd. Optioneel kan ook het elektriciteitsverbruik in de productiemodus worden verminderd, waardoor emissies, CO2-voetafdruk en kosten worden geminimaliseerd.

Sinds de introductie in 2000 is het Ecoset-platform continu doorontwikkeld. Samen met de honderdste Ecoset zijn er wereldwijd in totaal bijna duizend ecologische Contiweb-drogers met geïntegreerde naverbrandertechnologie geïnstalleerd.

"We merken dat de gascrisis, de schaarste en prijsstijgingen van fossiele brandstoffen een doorslaggevende factor zijn geweest in de toenemende vraag naar onze droogproducten", stelt Rob Bosman, sales director bij Contiweb. De fabrikant wijst ook op het feit dat veel overheden subsidies aanbieden om bedrijven te helpen meer ecologisch te produceren en het energieverbruik te verminderen.De Ecoset-gasdroger van Contiweb dekt toepassingen van 16 tot 96 pagina's (1020-2860 mm). De belangrijkste functies drogen, nabranden en koelen zijn in één unit geïntegreerd. De naverbrander verbrandt de oplosmiddelen van de inkt om de uitstoot en de CO2-voetafdruk te minimaliseren, terwijl de gewonnen thermische energie wordt hergebruikt in het verwarmingsproces, waardoor het gasverbruik tot zestig procent wordt verminderd. Optioneel kan ook het elektriciteitsverbruik in de productiemodus worden verminderd, waardoor emissies, CO2-voetafdruk en kosten worden geminimaliseerd.Sinds de introductie in 2000 is het Ecoset-platform continu doorontwikkeld. Samen met de honderdste Ecoset zijn er wereldwijd in totaal bijna duizend ecologische Contiweb-drogers met geïntegreerde naverbrandertechnologie geïnstalleerd.