Corelio, de hoofdaandeelhouder van Mediahuis, verkocht zijn magazinedrukkerij Corelio begin april 2018 aan CirclePrinters. CirclePrinters wil met de offsetrotatiedrukkerij in Erpe-Mere, die op dat moment met bijna 200 medewerkers een omzet van ruim 50 miljoen genereert, haar positie in de Benelux en Frankrijk versterken. Maar de ambities reiken nog verder: ze wil leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie. Met het inlijven van Corelio Printing breekt voor CirclePrinters een nieuwe fase aan: ze verandert haar naam in Circle Media Group en introduceert een nieuwe organisatiestructuur.

Maar het loopt allemaal anders. Eind januari is er plotseling de aanvraag tot faillissement voor Hélio Charleroi, het laatste diepdrukbedrijf dat België nog telt. Als er niet wordt ingegrepen op het ondoorzichtige gedrag van CMG zal de sluiting van Hélio Charleroi niet de laatste zijn, vrezen de Europese grafische vakbonden. En er volgen nog meer faillissementen waaronder die van de drie Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen. CMG-topman Peter Andreou verklaart: "Onze intentie was een voortrekkersrol te spelen in de noodzakelijke consolidatie van de Europese grafische industrie. De afgelopen drie jaar hebben we een pan-Europese groep gecreëerd van drukkerijen met een trouwe klantenkring. We moeten nu vaststellen dat we niet langer in de positie verkeren om onze ambitie waar te maken."

Op 30 april komen vertegenwoordigers van de Europese vakbonden in Brussel bijeen om de crisissituatie bij Circle Media Group te bespreken. Ze zijn woedend over de gang van zaken bij CMG. Ze laten in een gezamenlijke verklaring op 1 mei weten zich zorgen te maken over de financiële situatie bij CMG. Op diezelfde dag laat Geert Van Nieuwenborgh, commercieel directeur bij Corelio Printing, op LinkedIn weten: "... maar de resultaten van onze drukkerij zijn nog steeds positief. Het eerste trimester draaiden wij een positieve Ebitda. Wij weten wel dat wij ons moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. En er komt een nieuwe aandeelhouder. De komende tijd moet daar duidelijkheid over komen. Wij zijn er vandaag en we zullen er morgen zijn."

Op de website van Het Nieuwsblad van 24 augustus staat te lezen: "Vorige week dook een overnemer op, Moderna uit Paal (Beringen), die aankondigde met 110 van de 160 werknemers verder te willen, maar Moderna heeft donderdag afgehaakt. Directie en vakbonden zitten maandag samen met de curatoren om een mogelijke doorstart te bespreken."

Insiders zijn niet verbaasd over het faillissement van Corelio Printing dat met te veel mensen te weinig omzet realiseert op een verouderd machinepark. Een klassieke reorganisatie volgens de WCO-procedures zou volgens hen te lang duren en is te lastig om het bedrijf weer op de sporen te krijgen. Een faillissement stond daardoor in de sterren geschreven.

Corelio, de hoofdaandeelhouder van Mediahuis, verkocht zijn magazinedrukkerij Corelio begin april 2018 aan CirclePrinters. CirclePrinters wil met de offsetrotatiedrukkerij in Erpe-Mere, die op dat moment met bijna 200 medewerkers een omzet van ruim 50 miljoen genereert, haar positie in de Benelux en Frankrijk versterken. Maar de ambities reiken nog verder: ze wil leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie. Met het inlijven van Corelio Printing breekt voor CirclePrinters een nieuwe fase aan: ze verandert haar naam in Circle Media Group en introduceert een nieuwe organisatiestructuur.Maar het loopt allemaal anders. Eind januari is er plotseling de aanvraag tot faillissement voor Hélio Charleroi, het laatste diepdrukbedrijf dat België nog telt. Als er niet wordt ingegrepen op het ondoorzichtige gedrag van CMG zal de sluiting van Hélio Charleroi niet de laatste zijn, vrezen de Europese grafische vakbonden. En er volgen nog meer faillissementen waaronder die van de drie Nederlandse Roto Smeets-drukkerijen. CMG-topman Peter Andreou verklaart: "Onze intentie was een voortrekkersrol te spelen in de noodzakelijke consolidatie van de Europese grafische industrie. De afgelopen drie jaar hebben we een pan-Europese groep gecreëerd van drukkerijen met een trouwe klantenkring. We moeten nu vaststellen dat we niet langer in de positie verkeren om onze ambitie waar te maken."Op 30 april komen vertegenwoordigers van de Europese vakbonden in Brussel bijeen om de crisissituatie bij Circle Media Group te bespreken. Ze zijn woedend over de gang van zaken bij CMG. Ze laten in een gezamenlijke verklaring op 1 mei weten zich zorgen te maken over de financiële situatie bij CMG. Op diezelfde dag laat Geert Van Nieuwenborgh, commercieel directeur bij Corelio Printing, op LinkedIn weten: "... maar de resultaten van onze drukkerij zijn nog steeds positief. Het eerste trimester draaiden wij een positieve Ebitda. Wij weten wel dat wij ons moeten aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden. En er komt een nieuwe aandeelhouder. De komende tijd moet daar duidelijkheid over komen. Wij zijn er vandaag en we zullen er morgen zijn."Op de website van Het Nieuwsblad van 24 augustus staat te lezen: "Vorige week dook een overnemer op, Moderna uit Paal (Beringen), die aankondigde met 110 van de 160 werknemers verder te willen, maar Moderna heeft donderdag afgehaakt. Directie en vakbonden zitten maandag samen met de curatoren om een mogelijke doorstart te bespreken."Insiders zijn niet verbaasd over het faillissement van Corelio Printing dat met te veel mensen te weinig omzet realiseert op een verouderd machinepark. Een klassieke reorganisatie volgens de WCO-procedures zou volgens hen te lang duren en is te lastig om het bedrijf weer op de sporen te krijgen. Een faillissement stond daardoor in de sterren geschreven.