Het Frans-Duitse softwarebedrijf CoreTechnologie heeft de 3D-printsoftware 4D-Additive verruimd tot een algemene software voor elke 3D-printer. De nieuwe versie 1.5 werd op Formnext voorgesteld.

Verbeterde functies voor geautomatiseerde processen

De software bevat functies die volledig geautomatiseerd in MES-systemen geïntegreerd kunnen worden - met een batchmodus en via een webservice. Dankzij voor het systeem specifieke scripts worden de geautomatiseerde invoegfuncties aan de specifieke behoeften van de klant aangepast.

De verbeterde 3D-invoegmodule maakt een grote vuldichtheid mogelijk en verdeelt de hitte optimaal. Het is ook mogelijk om met het systeem de maximale vuldichtheid vast te leggen.

Gestructureerde en complexe stukken

De 3D-software maakt het mogelijk om rechtstreeks op basis van CAO-modellen complexe en lichtgewicht onderdelen of functionele en gepersonaliseerde gebruiksvoorwerpen zoals loopschoenen te vervaardigen. 4D_Additive genereert in enkele clicks complexe modellen door de oppervlakken, de dikte van de randen, de gewenste structuur en de grootte van de cellen die in het CAO-model gecertificeerd zijn, te selecteren. In totaal zijn er 22 maasstructuren beschikbaar. Daarnaast kunnen er ook duizenden texturen gratis gedownload worden via een verbinding met Adobe Substance Community Assets.

Module voor samenstelling van opbouwlagen

De nieuwe versie van de software beschikt in de module die de verschillende opbouwlagen in de SLS- en SLM-printers stuurt, over de functie Build Manager. Daarnaast integreert de software ook specifieke methodes voor beeldvorming in inkjetprinters. In de SLS- en SLM-machines worden de lasertrajecten en laserparameters vrij bepaald en in de nieuwe database voor materialen geregistreerd. In het geval van inkjetprinters wordt bij de opbouw een buitenhuid met een constante wanddikte gedefinieerd op basis van de oorspronkelijke geometrie, en worden voor de rand- en vulzones verschillende dichtheden toegepast. De opbouwgegevens kunnen dan in de vorm van een vectorgrafiek of een bitmap met een Full HD resolutie uitgevoerd worden. Er zijn ook functies beschikbaar om specifieke steunstructuren te creëren voor de metaaldruk en voor de DLP- en SLA-printmethodes.

Het Frans-Duitse softwarebedrijf CoreTechnologie heeft de 3D-printsoftware 4D-Additive verruimd tot een algemene software voor elke 3D-printer. De nieuwe versie 1.5 werd op Formnext voorgesteld.De software bevat functies die volledig geautomatiseerd in MES-systemen geïntegreerd kunnen worden - met een batchmodus en via een webservice. Dankzij voor het systeem specifieke scripts worden de geautomatiseerde invoegfuncties aan de specifieke behoeften van de klant aangepast.De verbeterde 3D-invoegmodule maakt een grote vuldichtheid mogelijk en verdeelt de hitte optimaal. Het is ook mogelijk om met het systeem de maximale vuldichtheid vast te leggen.De 3D-software maakt het mogelijk om rechtstreeks op basis van CAO-modellen complexe en lichtgewicht onderdelen of functionele en gepersonaliseerde gebruiksvoorwerpen zoals loopschoenen te vervaardigen. 4D_Additive genereert in enkele clicks complexe modellen door de oppervlakken, de dikte van de randen, de gewenste structuur en de grootte van de cellen die in het CAO-model gecertificeerd zijn, te selecteren. In totaal zijn er 22 maasstructuren beschikbaar. Daarnaast kunnen er ook duizenden texturen gratis gedownload worden via een verbinding met Adobe Substance Community Assets.De nieuwe versie van de software beschikt in de module die de verschillende opbouwlagen in de SLS- en SLM-printers stuurt, over de functie Build Manager. Daarnaast integreert de software ook specifieke methodes voor beeldvorming in inkjetprinters. In de SLS- en SLM-machines worden de lasertrajecten en laserparameters vrij bepaald en in de nieuwe database voor materialen geregistreerd. In het geval van inkjetprinters wordt bij de opbouw een buitenhuid met een constante wanddikte gedefinieerd op basis van de oorspronkelijke geometrie, en worden voor de rand- en vulzones verschillende dichtheden toegepast. De opbouwgegevens kunnen dan in de vorm van een vectorgrafiek of een bitmap met een Full HD resolutie uitgevoerd worden. Er zijn ook functies beschikbaar om specifieke steunstructuren te creëren voor de metaaldruk en voor de DLP- en SLA-printmethodes.