De nieuwe versie 1.5 van het programma 4D_Additive van CoreTechnologie krijgt een grondig herwerkte module voor rasterstructuren mee. Met de nieuwe functies kunnen snel complexe geometrische vormen op maat gemaakt worden om lichtgewicht mechanische onderdelen en gebruiksvoorwerpen te produceren. Zo kunnen bijvoorbeeld schoenen en fietszadels op maat vervaardigd worden om aan de individuele behoeften van klanten tegemoet te komen.

Geometrische vormen

De nieuwe functies van de software om rasterstructuren te creëren, maken het niet alleen mogelijk om snel stukken te ontwerpen en te verbeteren die nadien met een 3D-printer vervaardigd worden, maar ook om die stukken bijkomende eigenschappen te bezorgen. Bijvoorbeeld een geleidelijke demping, een bijzonder doeltreffende warmte-uitwisseling, een lichtgewicht constructie of de integratie in één enkel stuk van functies die voordien een samengesteld geheel vergden. De grootte van de cellen en de dikte van de rasterstructuur kunnen met behulp van een kleurgrafiek aan het belastingprofiel aangepast worden, zodat de zones die zwaarder belast worden bij de aanmaak een dichtere structuur meekrijgen. Met een programma-interface kunnen de gegevens onmiddellijk naar simulatiesystemen doorgestuurd worden zodat de gecreëerde vormen na enkele seconden al beoordeeld en gevalideerd kunnen worden.

Lichtgewicht structuren

Met 22 verschillende types van rasters kunnen interne en externe rasters gecreëerd worden op basis van originele 3D-/CAD-modellen. Sommige oppervlakzones of delen van het volume kunnen eenvoudig vervangen worden door lichte structuren met een zeer grote stevigheid, zoals gyroïde en stochastische structuren. Op die manier kan het CAD-model voor de beoogde toepassing geoptimaliseerd worden.

Perforatiemotieven

Met nieuwe booleaanse werkingsfuncties wordt het eenvoudig om perforatiemotieven te creëren. Het systeem creëert automatisch duizenden gaatjes met elke gewenste omvang en met een oriëntatie die op het oppervlak van het CAD-model afgestemd is. Interessante toepassingen van die techniek zijn onder andere de productie van katalysatoren en mallen voor onder vacuüm warmgevormde stukken.

De nieuwe versie 1.5 van het programma 4D_Additive van CoreTechnologie krijgt een grondig herwerkte module voor rasterstructuren mee. Met de nieuwe functies kunnen snel complexe geometrische vormen op maat gemaakt worden om lichtgewicht mechanische onderdelen en gebruiksvoorwerpen te produceren. Zo kunnen bijvoorbeeld schoenen en fietszadels op maat vervaardigd worden om aan de individuele behoeften van klanten tegemoet te komen.De nieuwe functies van de software om rasterstructuren te creëren, maken het niet alleen mogelijk om snel stukken te ontwerpen en te verbeteren die nadien met een 3D-printer vervaardigd worden, maar ook om die stukken bijkomende eigenschappen te bezorgen. Bijvoorbeeld een geleidelijke demping, een bijzonder doeltreffende warmte-uitwisseling, een lichtgewicht constructie of de integratie in één enkel stuk van functies die voordien een samengesteld geheel vergden. De grootte van de cellen en de dikte van de rasterstructuur kunnen met behulp van een kleurgrafiek aan het belastingprofiel aangepast worden, zodat de zones die zwaarder belast worden bij de aanmaak een dichtere structuur meekrijgen. Met een programma-interface kunnen de gegevens onmiddellijk naar simulatiesystemen doorgestuurd worden zodat de gecreëerde vormen na enkele seconden al beoordeeld en gevalideerd kunnen worden.Met 22 verschillende types van rasters kunnen interne en externe rasters gecreëerd worden op basis van originele 3D-/CAD-modellen. Sommige oppervlakzones of delen van het volume kunnen eenvoudig vervangen worden door lichte structuren met een zeer grote stevigheid, zoals gyroïde en stochastische structuren. Op die manier kan het CAD-model voor de beoogde toepassing geoptimaliseerd worden.Met nieuwe booleaanse werkingsfuncties wordt het eenvoudig om perforatiemotieven te creëren. Het systeem creëert automatisch duizenden gaatjes met elke gewenste omvang en met een oriëntatie die op het oppervlak van het CAD-model afgestemd is. Interessante toepassingen van die techniek zijn onder andere de productie van katalysatoren en mallen voor onder vacuüm warmgevormde stukken.