Na de overnames van Corenso en Topcore in 2019 en 2021 bouwt Corex verder aan een geïntegreerd netwerk van hulzenkarton, kokers en hoekbeschermers in Europa en China. "De overeenkomst is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond", stelt VPK in een persbericht.

Bredere geografische dekking

Door de overname van Arteche Paper breidt de groep zijn netwerk uit met een papierfabriek voor hulzenkarton (capaciteit van 70.000 ton) in Porto en vijf verwerkingssites in Porto, Tolosa, Valencia en Barcelona (gecombineerde capaciteit van 60.000 ton) die samen 65 miljoen euro omzet genereren.

"Door onze krachten te bundelen met Arteche kunnen we een bredere geografische dekking bieden en tegelijkertijd optimaal gebruik maken van het netwerk en de expertise van VPK", zegt Pierre Macharis, de CEO van VPK Group. "De integratie van een bijkomende kartonfabriek creëert een strategische, geografische as voor de aanvoer van hernieuwbare grondstoffen van Corex' kartonfabriek in Finland via België naar Zuid-Frankrijk en Portugal."

VPK Group boekte in 2022 met 6.500 medewerkers een omzet van 2,1 miljard euro. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Aalst, is actief in twintig landen.

Na de overnames van Corenso en Topcore in 2019 en 2021 bouwt Corex verder aan een geïntegreerd netwerk van hulzenkarton, kokers en hoekbeschermers in Europa en China. "De overeenkomst is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond", stelt VPK in een persbericht.Door de overname van Arteche Paper breidt de groep zijn netwerk uit met een papierfabriek voor hulzenkarton (capaciteit van 70.000 ton) in Porto en vijf verwerkingssites in Porto, Tolosa, Valencia en Barcelona (gecombineerde capaciteit van 60.000 ton) die samen 65 miljoen euro omzet genereren."Door onze krachten te bundelen met Arteche kunnen we een bredere geografische dekking bieden en tegelijkertijd optimaal gebruik maken van het netwerk en de expertise van VPK", zegt Pierre Macharis, de CEO van VPK Group. "De integratie van een bijkomende kartonfabriek creëert een strategische, geografische as voor de aanvoer van hernieuwbare grondstoffen van Corex' kartonfabriek in Finland via België naar Zuid-Frankrijk en Portugal."VPK Group boekte in 2022 met 6.500 medewerkers een omzet van 2,1 miljard euro. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Aalst, is actief in twintig landen.