De omzet van de divisie Offset Solutions ging met -20,6% achteruit in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019.

Om de rendabiliteit te verbeteren en om de aanzienlijke achteruitgang van de marktvraag aan te pakken, herbekijkt Agfa zijn businessmodel voor offset, vereenvoudigt het zijn organisatie en stroomlijnt het zijn productaanbod. Voorts meent Agfa dat de huidige prijsniveaus in de industrie niet duurzaam zijn. Voorts reorganiseert Agfa zijn productiecapaciteit voor drukplaten. Recent bereikte de onderneming een overeenkomst met de sociale partners in verband met de sluiting van de drukplatenfabrieken in Pont-à-Marcq (Frankrijk) en Leeds (Verenigd Koninkrijk). Verwacht wordt dat de activiteiten in deze vestigingen tegen het einde van het jaar stopgezet zullen zijn.

In de divisie Digital Print & Chemicals lag de omzet -18,4% lager in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019. Op het vlak van digital print bleven de inktproductgamma's voor sign&display-toepassingen het goed doen. Anderzijds bleef de sterke COVID-19-impact op de activiteiten op het vlak van grootformaatdrukapparatuur in het derde kwartaal aanhouden. Veel bedrijven stellen hun investeringen in nieuwe drukmachines uit. Desondanks kon Agfa in deze moeilijke omstandigheden zijn marktaandeel behouden.

De omzet van de Agfa-Gevaert Groep kwam -16% lager uit in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019 (410 miljoen euro versus 488 miljoen euro). Agfa meldt nog goede prestaties op het vlak van marges door de Imaging IT-activiteiten en door de divisie Digital Print & Chemicals, ondanks de impact van COVID-19 op de omzet. De brutowinstmarge van de divisie Offset Solutions daalde van 20,8% van de omzet in het derde kwartaal van 2019 tot 17,0%.

De omzet van de divisie Offset Solutions ging met -20,6% achteruit in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019.Om de rendabiliteit te verbeteren en om de aanzienlijke achteruitgang van de marktvraag aan te pakken, herbekijkt Agfa zijn businessmodel voor offset, vereenvoudigt het zijn organisatie en stroomlijnt het zijn productaanbod. Voorts meent Agfa dat de huidige prijsniveaus in de industrie niet duurzaam zijn. Voorts reorganiseert Agfa zijn productiecapaciteit voor drukplaten. Recent bereikte de onderneming een overeenkomst met de sociale partners in verband met de sluiting van de drukplatenfabrieken in Pont-à-Marcq (Frankrijk) en Leeds (Verenigd Koninkrijk). Verwacht wordt dat de activiteiten in deze vestigingen tegen het einde van het jaar stopgezet zullen zijn.In de divisie Digital Print & Chemicals lag de omzet -18,4% lager in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019. Op het vlak van digital print bleven de inktproductgamma's voor sign&display-toepassingen het goed doen. Anderzijds bleef de sterke COVID-19-impact op de activiteiten op het vlak van grootformaatdrukapparatuur in het derde kwartaal aanhouden. Veel bedrijven stellen hun investeringen in nieuwe drukmachines uit. Desondanks kon Agfa in deze moeilijke omstandigheden zijn marktaandeel behouden.De omzet van de Agfa-Gevaert Groep kwam -16% lager uit in Q3 2020 ten opzichte van Q3 2019 (410 miljoen euro versus 488 miljoen euro). Agfa meldt nog goede prestaties op het vlak van marges door de Imaging IT-activiteiten en door de divisie Digital Print & Chemicals, ondanks de impact van COVID-19 op de omzet. De brutowinstmarge van de divisie Offset Solutions daalde van 20,8% van de omzet in het derde kwartaal van 2019 tot 17,0%.