De opleving sinds de herstructurering in 2016 blijft onvoldoende voor CP Bourg dat in Court-Saint-Etienne gevestigd is. De directie verwijst naar de dalende omzet en naar de harde concurrentie in een markt die een grote transformatie doormaakt. De producent van uitrustingen voor de grafische markt en de digitale druk kampt ook met een zwak gevuld orderboekje.

Vanaf het eerste trimester 2020 wil de directie tot 77 medewerkers laten afvloeien. Dat is 45% van het personeel (171 medewerkers). De arbeiders worden het zwaarst getroffen: 72 op 98 riskeren hun baan te verliezen, terwijl maar vijf bediendenbanen bedreigd worden. De afdelingen 'lak', 'plaatwerk' en 'metaalbewerking' zouden opgeheven worden. De directie van CP Bourg overweegt om het studiebureau te behouden. Een personeelsvertegenwoordiger klaagt: "We vermoeden dat het grootste deel van de productie naar een Europees lageloonland zal verhuizen". En volgens een permanent vertegenwoordiger van het CSC (ACV) lijkt het ook niet onmogelijk dat de terreinen van CP Bourg verkocht worden om een meerwaarde te boeken.

De opleving sinds de herstructurering in 2016 blijft onvoldoende voor CP Bourg dat in Court-Saint-Etienne gevestigd is. De directie verwijst naar de dalende omzet en naar de harde concurrentie in een markt die een grote transformatie doormaakt. De producent van uitrustingen voor de grafische markt en de digitale druk kampt ook met een zwak gevuld orderboekje.Vanaf het eerste trimester 2020 wil de directie tot 77 medewerkers laten afvloeien. Dat is 45% van het personeel (171 medewerkers). De arbeiders worden het zwaarst getroffen: 72 op 98 riskeren hun baan te verliezen, terwijl maar vijf bediendenbanen bedreigd worden. De afdelingen 'lak', 'plaatwerk' en 'metaalbewerking' zouden opgeheven worden. De directie van CP Bourg overweegt om het studiebureau te behouden. Een personeelsvertegenwoordiger klaagt: "We vermoeden dat het grootste deel van de productie naar een Europees lageloonland zal verhuizen". En volgens een permanent vertegenwoordiger van het CSC (ACV) lijkt het ook niet onmogelijk dat de terreinen van CP Bourg verkocht worden om een meerwaarde te boeken.