Sinds 1 oktober is de Nederlandse drukkerij Koninklijke Wöhrmann eigendom van Boekgroep B.V, die ook eigenaar is van de drukkerijen Wilco, Bariet en Ten Brink. Die overdracht komt er na verschillende moeilijke jaren voor de Nederlandse boekenmarkt. "Sinds 2008 is de boekenverkoop met bijna 40% gedaald en heel wat winkels hebben de deuren gesloten," kunnen we in een mededeling van CPI lezen.

De directie van CPI heeft beslist om het voortbestaan van de Nederlandse drukvestiging en het lot van de werknemers veilig te stellen, door de drukkerij te verkopen aan een lokale partner met een stevige positie op de markt. De Nederlandse productiesite telt ongeveer 140 medewerkers. Volgens CPI stelt die verkoop beide ondernemingen in staat om hun voordeel te doen met synergievormen op het vlak van aankoop, verkoop en procesautomatisering.

Die strategische overname verstevigt meteen de positie van Boekgroep BV als producent van hoogwaardige boeken. Met Koninklijke Wöhrmann kan Boekgroep BV zijn aanbod vervolledigen met offsetrotatiepersen en zo op de behoeften van de Nederlandse markt inspelen. Boekgroep BV en Koninklijke Wöhrmann BV blijven onafhankelijk van elkaar werken.

"CPI verandert niets aan zijn engagement om voor Europese uitgevers boeken te vervaardigen. In een context die erg snel verandert, is het onze verantwoordelijkheid om onze industriële capaciteit voortdurend aan te passen, en om in almaar efficiëntere uitrustingen en informaticaoplossingen te blijven investeren. Dit om onze klanten in heel Europa beter van dienst te kunnen zijn," laat CPI in zijn mededeling weten. De groep CPI telt meer dan 2500 medewerkers in nu nog 15 productiesites (geen 16 meer) in zes landen (Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, de Tsjechische Republiek en Zwitserland).

Sinds 1 oktober is de Nederlandse drukkerij Koninklijke Wöhrmann eigendom van Boekgroep B.V, die ook eigenaar is van de drukkerijen Wilco, Bariet en Ten Brink. Die overdracht komt er na verschillende moeilijke jaren voor de Nederlandse boekenmarkt. "Sinds 2008 is de boekenverkoop met bijna 40% gedaald en heel wat winkels hebben de deuren gesloten," kunnen we in een mededeling van CPI lezen.De directie van CPI heeft beslist om het voortbestaan van de Nederlandse drukvestiging en het lot van de werknemers veilig te stellen, door de drukkerij te verkopen aan een lokale partner met een stevige positie op de markt. De Nederlandse productiesite telt ongeveer 140 medewerkers. Volgens CPI stelt die verkoop beide ondernemingen in staat om hun voordeel te doen met synergievormen op het vlak van aankoop, verkoop en procesautomatisering. Die strategische overname verstevigt meteen de positie van Boekgroep BV als producent van hoogwaardige boeken. Met Koninklijke Wöhrmann kan Boekgroep BV zijn aanbod vervolledigen met offsetrotatiepersen en zo op de behoeften van de Nederlandse markt inspelen. Boekgroep BV en Koninklijke Wöhrmann BV blijven onafhankelijk van elkaar werken. "CPI verandert niets aan zijn engagement om voor Europese uitgevers boeken te vervaardigen. In een context die erg snel verandert, is het onze verantwoordelijkheid om onze industriële capaciteit voortdurend aan te passen, en om in almaar efficiëntere uitrustingen en informaticaoplossingen te blijven investeren. Dit om onze klanten in heel Europa beter van dienst te kunnen zijn," laat CPI in zijn mededeling weten. De groep CPI telt meer dan 2500 medewerkers in nu nog 15 productiesites (geen 16 meer) in zes landen (Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, de Tsjechische Republiek en Zwitserland).