In september 2016 genomineerd voor de prijs 'Green Award' tijdens de beurs Luxe Pack in Montecarlo, in januari laatstleden bekroond met de Italiaanse ADI Packaging Design Award 2017. Het gerecyclede papier Crush Bean van Favini maakt furore en krijgt uiteenlopende bekroningen. De ADI Packaging Design Award bekroont Italiaanse verpakkingen die zich niet alleen op het vlak van de vormgeving, maar ook op dat het industriële productieproces innovatief tonen. Bij de vier bekroonde verpakkingen ook die van het merk 'More Than Pasta' dat groentepasta's maakt. ADI Packaging omschrijft de verpakking als volgt: "Een duurzaam kringloopproject waar de gemeenschappen die de inhoud en de verpakkingen produceren, bij betrokken zijn". De verpakking 'More Than Pasta' is de vrucht van de samenwerking tussen het Italiaanse voedingsbedrijf Pedon, dat o.a. boontjes produceert, en de papiermaker Favini die het papier 'Crush Bean' vervaardigt met boontjesafval als grondstof. Crush Bean is een 100% recyclebaar papier dat goedgekeurd is voor een direct contact met voedingsmiddelen. "Een dubbele verpakking is dus niet nodig," zegt Favini. Crush Bean is overigens het eerste primaire verpakkingspapier (voor een direct contact met voedingsmiddelen) dat Favini produceert. Het productieproces voor het papier Crush Bean vergt 15% minder nieuwe cellulosevezels (van bomen) en vermindert de uitstoot van broeikasgassen met 20%.

De verpakking More Than Pasta wordt met milieuvriendelijke inkten bedrukt en is voorzien van een transparant venstertje in PLA, een volledig biologisch afbreekbare polymeer. De hele verpakking is dus compleet te recyclen.

Favini heeft al 25 jaar ervaring op het vlak van milieuvriendelijk papier. De collectie Crush telt al een groot aantal verschillende papiersoorten op basis van vezels die afkomstig zijn van resten van citroenen, kiwi's, olijven, amandelen, hazelnoten, koffie, enz.

In september 2016 genomineerd voor de prijs 'Green Award' tijdens de beurs Luxe Pack in Montecarlo, in januari laatstleden bekroond met de Italiaanse ADI Packaging Design Award 2017. Het gerecyclede papier Crush Bean van Favini maakt furore en krijgt uiteenlopende bekroningen. De ADI Packaging Design Award bekroont Italiaanse verpakkingen die zich niet alleen op het vlak van de vormgeving, maar ook op dat het industriële productieproces innovatief tonen. Bij de vier bekroonde verpakkingen ook die van het merk 'More Than Pasta' dat groentepasta's maakt. ADI Packaging omschrijft de verpakking als volgt: "Een duurzaam kringloopproject waar de gemeenschappen die de inhoud en de verpakkingen produceren, bij betrokken zijn". De verpakking 'More Than Pasta' is de vrucht van de samenwerking tussen het Italiaanse voedingsbedrijf Pedon, dat o.a. boontjes produceert, en de papiermaker Favini die het papier 'Crush Bean' vervaardigt met boontjesafval als grondstof. Crush Bean is een 100% recyclebaar papier dat goedgekeurd is voor een direct contact met voedingsmiddelen. "Een dubbele verpakking is dus niet nodig," zegt Favini. Crush Bean is overigens het eerste primaire verpakkingspapier (voor een direct contact met voedingsmiddelen) dat Favini produceert. Het productieproces voor het papier Crush Bean vergt 15% minder nieuwe cellulosevezels (van bomen) en vermindert de uitstoot van broeikasgassen met 20%.De verpakking More Than Pasta wordt met milieuvriendelijke inkten bedrukt en is voorzien van een transparant venstertje in PLA, een volledig biologisch afbreekbare polymeer. De hele verpakking is dus compleet te recyclen.Favini heeft al 25 jaar ervaring op het vlak van milieuvriendelijk papier. De collectie Crush telt al een groot aantal verschillende papiersoorten op basis van vezels die afkomstig zijn van resten van citroenen, kiwi's, olijven, amandelen, hazelnoten, koffie, enz.