Dirk Strobbe begon 60 jaar geleden met fotomechanische zetmachines. In het midden van de jaren '90 introduceerde hij zijn eerste computer-to-plate systeem voor de krantenindustrie. Hij tekende een overeenkomst om ctp-systemen te bouwen voor Agfa, dat sinds 1996 met de 'Polaris'-machines succes boekte: eind 2002 stonden er wereldwijd meer dan 500 Polaris-units.

In 1999 werd Strobbe overgenomen door Punch, dat in 2002 ook Xeikon inlijfde. Latere overnames van onder andere BasysPrint en Flexolaser resulteerden rond 2012 in het ontstaan van Xeikon Prepress met drie ctp-lijnen: voor de krantenwereld, voor conventionele offsetplaten en voor de flexo industrie. Sinds begin dit jaar is Xeikon Prepress onderdeel van XSYS, een divisie van de Flint Group.

Dirk Strobbe begon 60 jaar geleden met fotomechanische zetmachines. In het midden van de jaren '90 introduceerde hij zijn eerste computer-to-plate systeem voor de krantenindustrie. Hij tekende een overeenkomst om ctp-systemen te bouwen voor Agfa, dat sinds 1996 met de 'Polaris'-machines succes boekte: eind 2002 stonden er wereldwijd meer dan 500 Polaris-units.In 1999 werd Strobbe overgenomen door Punch, dat in 2002 ook Xeikon inlijfde. Latere overnames van onder andere BasysPrint en Flexolaser resulteerden rond 2012 in het ontstaan van Xeikon Prepress met drie ctp-lijnen: voor de krantenwereld, voor conventionele offsetplaten en voor de flexo industrie. Sinds begin dit jaar is Xeikon Prepress onderdeel van XSYS, een divisie van de Flint Group.