Jan Kuppers, leraar Industriële Vormgeving aan de Kunstschool in Genk en industrieel designer, en Kristof Weckx, specialist op het vlak van composietmaterialen voor onder andere de autoindustrie, zijn twee van de aandeelhouders. De overige partners komen uit de sectoren van de ICT, bankwereld, universitaire onderzoekslabo's, kunsten en schrijnwerkerij. Een groepje van autonome ondernemers pur sang die geloven in het project en samen investeerden in het nieuwe bedrijf 'Cuthings'. Dat wil voor zijn klanten extra waarde toevoegen aan het digitale snijproces door het zoeken en ontdekken van nieuwe materialen, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het aanboren van nieuwe marktsegmenten en het verfijnen van design- en maakprocessen. Ook thermoformeren behoort tot de mogelijkheden.

Jan Kuppers: "Cuthings is een nieuw bedrijf in een bestaande markt maar is er eveneens voor totaal nieuwe markten die nog geëxploreerd moeten worden. Het is een loonbedrijf zonder eigen productie en geen concurrent van zijn klanten. De focus van Cuthings ligt op digitaal snijden en frezen voor grafische en signbedrijven, standenbouwers, textiel- en composietbedrijven, industriële vormgevers, studiebureaus, enz."

De idee voor een geavanceerde digitale snij- en freesservice voor derden, ontstond in juli 2013. In februari van 2014 was er het eerste contact met Zünd. In april werd de groep van aandeelhouders uit vrienden en bekenden uit het netwerk gevormd. Half september vorig jaar werd het Zünd G3 L2500 snij- en freessysteem geïnstalleerd.

Jan Kuppers, leraar Industriële Vormgeving aan de Kunstschool in Genk en industrieel designer, en Kristof Weckx, specialist op het vlak van composietmaterialen voor onder andere de autoindustrie, zijn twee van de aandeelhouders. De overige partners komen uit de sectoren van de ICT, bankwereld, universitaire onderzoekslabo's, kunsten en schrijnwerkerij. Een groepje van autonome ondernemers pur sang die geloven in het project en samen investeerden in het nieuwe bedrijf 'Cuthings'. Dat wil voor zijn klanten extra waarde toevoegen aan het digitale snijproces door het zoeken en ontdekken van nieuwe materialen, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het aanboren van nieuwe marktsegmenten en het verfijnen van design- en maakprocessen. Ook thermoformeren behoort tot de mogelijkheden.Jan Kuppers: "Cuthings is een nieuw bedrijf in een bestaande markt maar is er eveneens voor totaal nieuwe markten die nog geëxploreerd moeten worden. Het is een loonbedrijf zonder eigen productie en geen concurrent van zijn klanten. De focus van Cuthings ligt op digitaal snijden en frezen voor grafische en signbedrijven, standenbouwers, textiel- en composietbedrijven, industriële vormgevers, studiebureaus, enz."De idee voor een geavanceerde digitale snij- en freesservice voor derden, ontstond in juli 2013. In februari van 2014 was er het eerste contact met Zünd. In april werd de groep van aandeelhouders uit vrienden en bekenden uit het netwerk gevormd. Half september vorig jaar werd het Zünd G3 L2500 snij- en freessysteem geïnstalleerd.