Daddy Kate Group, de investeringsmaatschappij van de familie Claes, bouwt al sinds 2017 aan een netwerk van complementaire bedrijven in de communicatie- en grafische sector. Vandaag is de groep, die geleid wordt door CEO Thijs Claes, actief in België en Frankrijk en telt ze zes onafhankelijke bedrijven met 250 medewerkers en een geconsolideerde jaaromzet van 65 miljoen euro.

Diversificatie

"ICR is specialist in het drukken en verwerken van mailings met een grote toegevoegde waarde", duidt Thijs Claes. "Met deze nieuwe diversificatie blijven we onze klanten nieuwe mogelijkheden bieden. En de klanten van ICR hebben vanaf nu ook toegang tot alle diensten binnen onze groep."

Voor de huidige klanten en medewerkers van ICR verandert er quasi niets. "De dagelijkse werking van ICR blijft in handen van Christian Caprasse; zijn broer Philippe gaat met pensioen. Met de Daddy Kate Group achter zich, wil ICR de komende jaren opnieuw een mooie groei realiseren", stelt de nieuwe eigenaar.

Franse markt

ICR is opgericht in 1978 en is een referentie in de Belgische en Franse markt voor gepersonaliseerd drukwerk. De drukkerij telt 35 medewerkers en haalde in 2023 een omzet van bijna 7 miljoen euro. Er wordt gewerkt met een recente Koenig & Bauer pers (5-kleuren + vernis), een 8-kleuren Heidelberg drukpers (die zal worden uitgefaseerd) en digitale printers van Canon en Xerox.

"Met een klantenbestand dat zich voor de helft langs de andere kant van de grens bevindt, biedt ICR ook een strategische meerwaarde binnen de Daddy Kate Group, dat met Daddy Kate France al actief is in de regio rond Lille en Parijs", zegt Thijs Claes. De omzet van Daddy Kate France, dat geleid wordt door Bruno Vanderschelde, kwam in 2023 uit op 13 miljoen euro.

"We zijn maal drie gegaan op drie jaar tijd", vertelt Claes. Hij is tevreden over het jaar 2023 voor de groep. "Qua omzet was het een stabiel jaar, de volumes zijn licht gedaald. De daling in offset wordt gecompenseerd door de groei van onze digitale printactiviteiten."

(vlnr:) Christian Caprasse, Thijs Claes, Philippe Caprasse en Bruno Vanderschelde.
Daddy Kate Group, de investeringsmaatschappij van de familie Claes, bouwt al sinds 2017 aan een netwerk van complementaire bedrijven in de communicatie- en grafische sector. Vandaag is de groep, die geleid wordt door CEO Thijs Claes, actief in België en Frankrijk en telt ze zes onafhankelijke bedrijven met 250 medewerkers en een geconsolideerde jaaromzet van 65 miljoen euro."ICR is specialist in het drukken en verwerken van mailings met een grote toegevoegde waarde", duidt Thijs Claes. "Met deze nieuwe diversificatie blijven we onze klanten nieuwe mogelijkheden bieden. En de klanten van ICR hebben vanaf nu ook toegang tot alle diensten binnen onze groep."Voor de huidige klanten en medewerkers van ICR verandert er quasi niets. "De dagelijkse werking van ICR blijft in handen van Christian Caprasse; zijn broer Philippe gaat met pensioen. Met de Daddy Kate Group achter zich, wil ICR de komende jaren opnieuw een mooie groei realiseren", stelt de nieuwe eigenaar.ICR is opgericht in 1978 en is een referentie in de Belgische en Franse markt voor gepersonaliseerd drukwerk. De drukkerij telt 35 medewerkers en haalde in 2023 een omzet van bijna 7 miljoen euro. Er wordt gewerkt met een recente Koenig & Bauer pers (5-kleuren + vernis), een 8-kleuren Heidelberg drukpers (die zal worden uitgefaseerd) en digitale printers van Canon en Xerox."Met een klantenbestand dat zich voor de helft langs de andere kant van de grens bevindt, biedt ICR ook een strategische meerwaarde binnen de Daddy Kate Group, dat met Daddy Kate France al actief is in de regio rond Lille en Parijs", zegt Thijs Claes. De omzet van Daddy Kate France, dat geleid wordt door Bruno Vanderschelde, kwam in 2023 uit op 13 miljoen euro."We zijn maal drie gegaan op drie jaar tijd", vertelt Claes. Hij is tevreden over het jaar 2023 voor de groep. "Qua omzet was het een stabiel jaar, de volumes zijn licht gedaald. De daling in offset wordt gecompenseerd door de groei van onze digitale printactiviteiten."