Na de lancering van de eerste etiketvrije Actimel 0%-flesjes vorig jaar, vinden de Belgische consumenten sinds augustus geleidelijk ook de nieuwe etiketvrije Actimel-drinkyoghurts in de Belgische winkelrekken. De merknaam, allergenen en vitamines staan voortaan in reliëf op de kleine witte flesjes. De smaak van het product staat op het aluminium lidje.

Betere recycleerbaarheid

De Actimel-flessen (in HDPE) waren reeds recycleerbaar als ze in de blauwe vuilniszak werden gesorteerd, de wikkels waren dat niet. "Door de etiketten te verwijderen, vermindert Actimel de hoeveelheid plastic die op de markt wordt gebracht en ook de recycleerbaarheid van het Actimel-assortiment verbetert", stelt Danone.

In België leidt de vernieuwde verpakking tot een vermindering van 22 ton plastic en 159 ton CO2 per jaar of een vermindering van 4,47 procent van de hoeveelheid plastic per Actimel-flesje.

Na de lancering van de eerste etiketvrije Actimel 0%-flesjes vorig jaar, vinden de Belgische consumenten sinds augustus geleidelijk ook de nieuwe etiketvrije Actimel-drinkyoghurts in de Belgische winkelrekken. De merknaam, allergenen en vitamines staan voortaan in reliëf op de kleine witte flesjes. De smaak van het product staat op het aluminium lidje.De Actimel-flessen (in HDPE) waren reeds recycleerbaar als ze in de blauwe vuilniszak werden gesorteerd, de wikkels waren dat niet. "Door de etiketten te verwijderen, vermindert Actimel de hoeveelheid plastic die op de markt wordt gebracht en ook de recycleerbaarheid van het Actimel-assortiment verbetert", stelt Danone.In België leidt de vernieuwde verpakking tot een vermindering van 22 ton plastic en 159 ton CO2 per jaar of een vermindering van 4,47 procent van de hoeveelheid plastic per Actimel-flesje.