De technologie is gebaseerd op een substraat dat van kleur verandert wanneer dat met variabele data wordt beschreven met een lage energie CO2 of NIR laser. Het additief dat hiervoor nodig is, kan in het substraat zelf zitten of als coating op het materiaal worden aangebracht. Een zegsman van DataLase zei dat de coatinglaag absoluut niet duur is.

DataLase noemt zijn technologie Variprint. Het is een nieuwe manier van lasercodering. Met Variprint worden snelheden tot 2 meter/seconde gehaald of tot 100.000 producten per uur (bijvoorbeeld voorbedrukte labels die van variabele informatie worden voorzien). DataLase heeft op Drupa een stand in hal 6. Het bedrijf toont er en monochrome oplossing. Kleur volgt later.

Bekijk het filmpje over hoe het werkt.

De technologie is gebaseerd op een substraat dat van kleur verandert wanneer dat met variabele data wordt beschreven met een lage energie CO2 of NIR laser. Het additief dat hiervoor nodig is, kan in het substraat zelf zitten of als coating op het materiaal worden aangebracht. Een zegsman van DataLase zei dat de coatinglaag absoluut niet duur is. DataLase noemt zijn technologie Variprint. Het is een nieuwe manier van lasercodering. Met Variprint worden snelheden tot 2 meter/seconde gehaald of tot 100.000 producten per uur (bijvoorbeeld voorbedrukte labels die van variabele informatie worden voorzien). DataLase heeft op Drupa een stand in hal 6. Het bedrijf toont er en monochrome oplossing. Kleur volgt later.Bekijk het filmpje over hoe het werkt.