Dataline ontwikkelt businesssoftware voor de grafische industrie. "MultiPress integreert alle commerciële, financiële en logistieke bedrijfsprocessen, samen met de productie en de rapportering in één krachtig managementsysteem. Denk aan facturatie, klantenbeheer, productiecalculatie, planning, kostprijsberekening enzovoort. Van de voordeur van de organisatie tot aan de achterdeur", zegt oprichter en CEO Dirk Deroo in Trends.

Internationale expansie

Met meer dan 10.000 gebruikers is Dataline de marktleider in administratieve software bij de grafische productiebedrijven. "70 procent van de bedrijven in de Benelux die over een ERP-systeem beschikken, heeft gekozen voor onze software", stelt Deroo. "Vaak leeft bij de mensen nog het beeld dat de grafische industrie krimpt, maar ze is veel ruimer dan alleen maar kranten en magazines. Er zijn nog heel wat andere subsegmenten, zoals verpakking, grootformaatapplicaties, textiel, huisdecoratie enzovoort."

Dataline werkt aan internationale expansie via ovenames. "We hebben er al twee gedaan in Nederland", zegt Dirk Deroo. "In 2023 willen we nog heel wat acquisities realiseren. In zowat alle Europese landen hebben we een shortlist opgemaakt met interessante partijen. De focus ligt op Spanje, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen."

Andere interessante namen uit de grafische sector die opduiken in de Trends Gazellen-lijst bij de middelgrote bedrijven zijn Orbo in Kortemark (drukkerij van flexibele verpakkingen, een onderdeel van de Asteria Group) en ABC Labels uit Kuurne (etikettendrukkerij). Bij de grote bedrijven valt Summa op, de machinebouwer uit Gistel fabriceert snijmachines.

Dataline ontwikkelt businesssoftware voor de grafische industrie. "MultiPress integreert alle commerciële, financiële en logistieke bedrijfsprocessen, samen met de productie en de rapportering in één krachtig managementsysteem. Denk aan facturatie, klantenbeheer, productiecalculatie, planning, kostprijsberekening enzovoort. Van de voordeur van de organisatie tot aan de achterdeur", zegt oprichter en CEO Dirk Deroo in Trends.Met meer dan 10.000 gebruikers is Dataline de marktleider in administratieve software bij de grafische productiebedrijven. "70 procent van de bedrijven in de Benelux die over een ERP-systeem beschikken, heeft gekozen voor onze software", stelt Deroo. "Vaak leeft bij de mensen nog het beeld dat de grafische industrie krimpt, maar ze is veel ruimer dan alleen maar kranten en magazines. Er zijn nog heel wat andere subsegmenten, zoals verpakking, grootformaatapplicaties, textiel, huisdecoratie enzovoort."Dataline werkt aan internationale expansie via ovenames. "We hebben er al twee gedaan in Nederland", zegt Dirk Deroo. "In 2023 willen we nog heel wat acquisities realiseren. In zowat alle Europese landen hebben we een shortlist opgemaakt met interessante partijen. De focus ligt op Spanje, Duitsland, Frankrijk en de Scandinavische landen."Andere interessante namen uit de grafische sector die opduiken in de Trends Gazellen-lijst bij de middelgrote bedrijven zijn Orbo in Kortemark (drukkerij van flexibele verpakkingen, een onderdeel van de Asteria Group) en ABC Labels uit Kuurne (etikettendrukkerij). Bij de grote bedrijven valt Summa op, de machinebouwer uit Gistel fabriceert snijmachines.