Dataline lanceert binnenkort Multipress Polaris. De nieuwe versie van het MIS/ERP-pakket voor de grafische industrie bevat naar verluidt verbeteringen van bestaande functionaliteiten en nieuwigheden.

Flexibiliteit

"Printproductiebedrijven van vandaag staan onder enorme druk door leveringsproblemen van papier en substraten, gebrek aan geschikte arbeidskrachten, steeds strengere milieurichtlijnen en sterke prijsfluctuaties", stelt Dirk Deroo, de CEO van Dataline vast.

"Daarom is het voor die bedrijven cruciaal om hun administratie- en productieprocessen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Een optimaal productieproces geeft hen immers de flexibiliteit om in te spelen op snel veranderende omstandigheden."

CO2-calculatie

Een voorbeeld van de nieuwigheden is de mogelijkheid om met MultiPress de correcte berekening van de carbon footprint van elke offerte en printopdracht te maken en deze te verwerken. "De MultiPress-berekening gebruikt de algemene uitstoot van de verschillende productieprocessen en combineert die met de specifieke uitstootgegevens van het gebruikte substraat én van het voorziene transport. Zo wordt de totale uitstoot berekend die je dan op offertes en orders kan toevoegen", legt Dataline uit. Hiervoor ging het softwarebedrijf een partnership aan met Dienstencentrum, een Nederlandse organisatie die actief is op het gebied van de CO2-regelgeving in Europa.

Elektronische facturatie

Verder omvat de versie 5.4 van MultiPress nieuwe mogelijkheden op het vlak van transportkosten (berekenen van drukwerkverpakkingen, transporten, facturatie op basis van afleveren), productieopvolging (met o.a. vouwvelregistratie), workflow voor sign- en grootformaatbedrijven (impositie, shape nesting, koppeling met Caldera PrimeCenter) en betaalverkeer (betalen met QR- en andere barcodes, elektronisch factureren).

Vanaf eind september organiseert Dataline een webinarreeks over de nieuwe update. MultiPress wordt dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 gebruikers in meer dan duizend printproductiebedrijven in Europa. Dataline Solutions, opgericht in 1997, telt vandaag meer dan zestig medewerkers in vier kantoren.

Dataline lanceert binnenkort Multipress Polaris. De nieuwe versie van het MIS/ERP-pakket voor de grafische industrie bevat naar verluidt verbeteringen van bestaande functionaliteiten en nieuwigheden."Printproductiebedrijven van vandaag staan onder enorme druk door leveringsproblemen van papier en substraten, gebrek aan geschikte arbeidskrachten, steeds strengere milieurichtlijnen en sterke prijsfluctuaties", stelt Dirk Deroo, de CEO van Dataline vast."Daarom is het voor die bedrijven cruciaal om hun administratie- en productieprocessen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Een optimaal productieproces geeft hen immers de flexibiliteit om in te spelen op snel veranderende omstandigheden."Een voorbeeld van de nieuwigheden is de mogelijkheid om met MultiPress de correcte berekening van de carbon footprint van elke offerte en printopdracht te maken en deze te verwerken. "De MultiPress-berekening gebruikt de algemene uitstoot van de verschillende productieprocessen en combineert die met de specifieke uitstootgegevens van het gebruikte substraat én van het voorziene transport. Zo wordt de totale uitstoot berekend die je dan op offertes en orders kan toevoegen", legt Dataline uit. Hiervoor ging het softwarebedrijf een partnership aan met Dienstencentrum, een Nederlandse organisatie die actief is op het gebied van de CO2-regelgeving in Europa.Verder omvat de versie 5.4 van MultiPress nieuwe mogelijkheden op het vlak van transportkosten (berekenen van drukwerkverpakkingen, transporten, facturatie op basis van afleveren), productieopvolging (met o.a. vouwvelregistratie), workflow voor sign- en grootformaatbedrijven (impositie, shape nesting, koppeling met Caldera PrimeCenter) en betaalverkeer (betalen met QR- en andere barcodes, elektronisch factureren).Vanaf eind september organiseert Dataline een webinarreeks over de nieuwe update. MultiPress wordt dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 gebruikers in meer dan duizend printproductiebedrijven in Europa. Dataline Solutions, opgericht in 1997, telt vandaag meer dan zestig medewerkers in vier kantoren.