Het ERP-pakket Arkki, een oplossing van het Finse softwarebedrijf Loiston, is al decennialang goed ingeburgerd bij Finse printproductiebedrijven. Arkki biedt een oplossing voor calculatie, administratie- en productieworkflows, financieel beheer en rapportering en dit vooral voor drukkerijen en uitgeverijen. Loiston ontwikkelt diverse verticale ERP-pakketten voor verschillende sectoren. Het bedrijf, gevestigd in Helsinki, heeft ook oplossingen voor de bouwsector, rond financieel management en machineverhuur in het aanbod.

Schaalvoordelen

"Bij Loiston hebben we altijd het belang van onze klanten voor ogen", zegt Hanne Strandvall-Oliva, de CEO van Loiston. "Deze keer realiseerden we ons dat het de beste optie was om samen te werken in deze nichesector met een innovatieve partner als Dataline." Volgens de topvrouw zal de overname leiden tot schaalvoordelen op de markt. "Waar onze huidige klanten en de hele grafische en printindustrie in Finland de komende jaren enorm van zullen profiteren."

Het Belgische Dataline is reeds actief in Finland. Punamusta, een van de grootste grafische bedrijven van het land, is een bekende klant van het softwarebedrijf. MultiPress, de ERP/MIS-software van Dataline, wordt er dagelijks gebruikt door meer dan 300 medewerkers in zes vestigingen van de Finse groep.

"Onze visie op Europese groei in de grafische productiesector blijft onverminderd sterk", stelt Dirk Deroo, de oprichter en CEO van Dataline. "We streven naar uitbreiding in markten waar innovatieve softwareoplossingen een verschil kunnen maken. De Finse grafische industrie behoort tot de top van Europa, en de overname van Arkki past perfect in deze visie."

Het ERP-pakket Arkki, een oplossing van het Finse softwarebedrijf Loiston, is al decennialang goed ingeburgerd bij Finse printproductiebedrijven. Arkki biedt een oplossing voor calculatie, administratie- en productieworkflows, financieel beheer en rapportering en dit vooral voor drukkerijen en uitgeverijen. Loiston ontwikkelt diverse verticale ERP-pakketten voor verschillende sectoren. Het bedrijf, gevestigd in Helsinki, heeft ook oplossingen voor de bouwsector, rond financieel management en machineverhuur in het aanbod."Bij Loiston hebben we altijd het belang van onze klanten voor ogen", zegt Hanne Strandvall-Oliva, de CEO van Loiston. "Deze keer realiseerden we ons dat het de beste optie was om samen te werken in deze nichesector met een innovatieve partner als Dataline." Volgens de topvrouw zal de overname leiden tot schaalvoordelen op de markt. "Waar onze huidige klanten en de hele grafische en printindustrie in Finland de komende jaren enorm van zullen profiteren."Het Belgische Dataline is reeds actief in Finland. Punamusta, een van de grootste grafische bedrijven van het land, is een bekende klant van het softwarebedrijf. MultiPress, de ERP/MIS-software van Dataline, wordt er dagelijks gebruikt door meer dan 300 medewerkers in zes vestigingen van de Finse groep."Onze visie op Europese groei in de grafische productiesector blijft onverminderd sterk", stelt Dirk Deroo, de oprichter en CEO van Dataline. "We streven naar uitbreiding in markten waar innovatieve softwareoplossingen een verschil kunnen maken. De Finse grafische industrie behoort tot de top van Europa, en de overname van Arkki past perfect in deze visie."