Insad Grafisch is een sectorgenoot van Dataline en ontwikkelaar van de Drumis-software die bij vele Nederlandse printmedia-bedrijven en grafische intermediairs gebruikt wordt. Dataline, de ontwikkelaar en leverancier van MultiPress ERP/MIS-software voor de printmedia industrie, verstevigt hiermee verder zijn leidende positie in de Nederlandse markt, en zet onverminderd de Europese groei verder.

Na het overlijden van Insad-oprichter Gerard van Helsdingen was er behoefte aan een sterke partner om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Er werden daarvoor gesprekken aangeknoopt met Dataline. De onderhandelingen hebben op het einde van december 2020 geleid tot de overname van Insad Grafisch waardoor de Insad-medewerkers, de Drumis-software en de klantenportefeuille nu onderdeel zijn van Dataline.

Dataline zal de ondersteuning van Drumis-software volgens de geldende voorwaarden verderzetten. Er wordt een migratie-traject, inclusief conversie, opleiding en service, naar MultiPress opgezet.

Insad Grafisch is een sectorgenoot van Dataline en ontwikkelaar van de Drumis-software die bij vele Nederlandse printmedia-bedrijven en grafische intermediairs gebruikt wordt. Dataline, de ontwikkelaar en leverancier van MultiPress ERP/MIS-software voor de printmedia industrie, verstevigt hiermee verder zijn leidende positie in de Nederlandse markt, en zet onverminderd de Europese groei verder.Na het overlijden van Insad-oprichter Gerard van Helsdingen was er behoefte aan een sterke partner om de continuïteit van het bedrijf te garanderen. Er werden daarvoor gesprekken aangeknoopt met Dataline. De onderhandelingen hebben op het einde van december 2020 geleid tot de overname van Insad Grafisch waardoor de Insad-medewerkers, de Drumis-software en de klantenportefeuille nu onderdeel zijn van Dataline.Dataline zal de ondersteuning van Drumis-software volgens de geldende voorwaarden verderzetten. Er wordt een migratie-traject, inclusief conversie, opleiding en service, naar MultiPress opgezet.