De 'Kiosk' (de naam is geïnspireerd op een SF-verhaal van Bruce Sterling) is uitgerust met een 3D-scanner Polhemus en een 3D-printer Bits From Bytes die op een driewieler gemonteerd worden. De Kiosk kan overal naar toe en kan ter plaatse voorwerpen vervaardigen, op aanvraag of aan de hand van modellen die aan de gebruikers voorgesteld worden om de mogelijkheden van het systeem te tonen.

Unfold dat in 2002 door Claire Warnier en Dries Verbruggen opgericht werd, dient zich aan als een 'platform voor experimentele creatie' met een multidisciplinaire benadering die op samenwerking stoelt. Het project Kiosk verkent, volgens de promotors ervan, het scenario van een nabije toekomst waarin de digitale productie alomtegenwoordig zal zijn, tot op de hoek van de straat. Het project kwam er in opdracht van twee centra voor hedendaagse kunst, Z33 in Hasselt en het MU Eindhoven. Op de site kan men een promotievideo bekijken.

De 'Kiosk' (de naam is geïnspireerd op een SF-verhaal van Bruce Sterling) is uitgerust met een 3D-scanner Polhemus en een 3D-printer Bits From Bytes die op een driewieler gemonteerd worden. De Kiosk kan overal naar toe en kan ter plaatse voorwerpen vervaardigen, op aanvraag of aan de hand van modellen die aan de gebruikers voorgesteld worden om de mogelijkheden van het systeem te tonen. Unfold dat in 2002 door Claire Warnier en Dries Verbruggen opgericht werd, dient zich aan als een 'platform voor experimentele creatie' met een multidisciplinaire benadering die op samenwerking stoelt. Het project Kiosk verkent, volgens de promotors ervan, het scenario van een nabije toekomst waarin de digitale productie alomtegenwoordig zal zijn, tot op de hoek van de straat. Het project kwam er in opdracht van twee centra voor hedendaagse kunst, Z33 in Hasselt en het MU Eindhoven. Op de site kan men een promotievideo bekijken.