Naast Bencis heeft het Gimv-XL-fonds een minderheidsbelang in de onderneming genomen. Nu de transactie voltooid is, beschikt volgens het persbericht Xeikon over het kapitaal, het leiderschap, de producten en de klantenondersteuning om innovatief uit te breiden en zijn rol als toonaangevende leverancier van digitale drukoplossingen voor klanten over de hele wereld te versterken.

Bencis is een onafhankelijke private equity-firma die in middelgrote ondernemingen in de Benelux-landen investeert. Gimv-XL, beheerd door Gimv, is het grootste investeringsfonds voor midcap-ondernemingen in Vlaanderen. De nieuwe aandeelhouders lichten de transactie als volgt toe: "Zowel Bencis als Gimv-XL investeren in solide ondernemingen die geleid worden door sterke managementteams, die toonaangevende posities bezetten op hun desbetreffende markten en zich in de juiste uitgangsposities bevinden voor verdere uitbreiding. Xeikon voldoet aan al deze eisen. Zijn toonaangevende rol op de digitale drukmarkt, gecombineerd met technologisch geavanceerde oplossingen en een sterke nadruk op R&D en klantenservice maakt het bedrijf een ideale investering voor ons. Wij geloven dat er een fraaie toekomst is weggelegd voor dit innovatieve bedrijf en zijn bijzonder verheugd dat Bencis en Gimv-XL hiervan een onderdeel zijn."

Naast Bencis heeft het Gimv-XL-fonds een minderheidsbelang in de onderneming genomen. Nu de transactie voltooid is, beschikt volgens het persbericht Xeikon over het kapitaal, het leiderschap, de producten en de klantenondersteuning om innovatief uit te breiden en zijn rol als toonaangevende leverancier van digitale drukoplossingen voor klanten over de hele wereld te versterken.Bencis is een onafhankelijke private equity-firma die in middelgrote ondernemingen in de Benelux-landen investeert. Gimv-XL, beheerd door Gimv, is het grootste investeringsfonds voor midcap-ondernemingen in Vlaanderen. De nieuwe aandeelhouders lichten de transactie als volgt toe: "Zowel Bencis als Gimv-XL investeren in solide ondernemingen die geleid worden door sterke managementteams, die toonaangevende posities bezetten op hun desbetreffende markten en zich in de juiste uitgangsposities bevinden voor verdere uitbreiding. Xeikon voldoet aan al deze eisen. Zijn toonaangevende rol op de digitale drukmarkt, gecombineerd met technologisch geavanceerde oplossingen en een sterke nadruk op R&D en klantenservice maakt het bedrijf een ideale investering voor ons. Wij geloven dat er een fraaie toekomst is weggelegd voor dit innovatieve bedrijf en zijn bijzonder verheugd dat Bencis en Gimv-XL hiervan een onderdeel zijn."