De Belgische kartonfabriek Van De Velde uit Wetteren zet haar externe groei voort met de overname van Pack Alim, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in ecologische en recycleerbare voedingsverpakkingen in karton. Het gaat om de vijfde overname door de groep in twee jaar. Van De Velde werd overtuigd door het recycleerbare karakter van de verpakkingsproducten van Pack Alim. "De grootste trend op de markt is onvermijdelijk het terugdringen van plastic in verpakkingen en een significante verhoging van de recycleerbaarheid van de producten," staat in een persbericht te lezen. Pack Alim, dat in het arrondissement Maine-et-Loire gevestigd is, heeft verscheidene gebrevetteerde verpakkingen ontwikkeld. Het bedrijf is meer bepaald gekend voor de hamburgerdoosjes van een Frans merk die in de microgolf kunnen.

Pack Alim kent een sterke groei. In 2017 steeg de omzet met 30% en die bedraagt nu ongeveer 10 miljoen euro. Nu Pack Alim onder Belgische vlag vaart, kan het een beroep doen op de middelen van de groep Van De Velde om zijn ontwikkeling voort te zetten. Voor deze recentste overname had Van De Velde al vier producenten van vouwdozen overgenomen, namelijk Wesly Printing & Packaging, Royal Schut en onlangs Vekopak (alle drie uit Nederland) en de Bergische Kartonagenfabrik Fritz Niessen uit Duitsland. De groep Van De Velde telt meer dan 400 medewerkers en negen vestigingen. De omzet ligt nu in de buurt van 100 miljoen euro.

De Belgische kartonfabriek Van De Velde uit Wetteren zet haar externe groei voort met de overname van Pack Alim, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in ecologische en recycleerbare voedingsverpakkingen in karton. Het gaat om de vijfde overname door de groep in twee jaar. Van De Velde werd overtuigd door het recycleerbare karakter van de verpakkingsproducten van Pack Alim. "De grootste trend op de markt is onvermijdelijk het terugdringen van plastic in verpakkingen en een significante verhoging van de recycleerbaarheid van de producten," staat in een persbericht te lezen. Pack Alim, dat in het arrondissement Maine-et-Loire gevestigd is, heeft verscheidene gebrevetteerde verpakkingen ontwikkeld. Het bedrijf is meer bepaald gekend voor de hamburgerdoosjes van een Frans merk die in de microgolf kunnen.Pack Alim kent een sterke groei. In 2017 steeg de omzet met 30% en die bedraagt nu ongeveer 10 miljoen euro. Nu Pack Alim onder Belgische vlag vaart, kan het een beroep doen op de middelen van de groep Van De Velde om zijn ontwikkeling voort te zetten. Voor deze recentste overname had Van De Velde al vier producenten van vouwdozen overgenomen, namelijk Wesly Printing & Packaging, Royal Schut en onlangs Vekopak (alle drie uit Nederland) en de Bergische Kartonagenfabrik Fritz Niessen uit Duitsland. De groep Van De Velde telt meer dan 400 medewerkers en negen vestigingen. De omzet ligt nu in de buurt van 100 miljoen euro.