De ondernemer studeerde als handelsingenieur af aan de Solvay Business School. Hij begon zijn carrière in de grafische industrie in 1997 als financieel en administratief directeur van de Casterman drukkerij- en uitgeverijgroep. In 1999 nam Flammarion de uitgeverij- en logistieke afdeling van de Belgische uitgeverij over, met het idee om de logistieke activiteit te sluiten. Pascal Leurquin richtte vervolgens in 2000 Evadix op om het logistieke luik van Casterman over te nemen. Nadien worden nog de routage-activiteiten van Casterman (Evadix DMS) overgenomen en in 2002 de in zware financiële nood verkerende drukkerij Casterman Printing. Uiteindelijk belandde het in financiële moeilijkheden verkerende Casterman Printing in 2016 bij de Nederlandse groep Em. De Jong. De handelsrechtbank van Doornik zette op woensdag 30 november 2016 daarvoor het sein op groen.

Sinds 2019 is Pascal Leurquin mede-directeur van Futura Capital, een beleggingsfonds dat gespecialiseerd is in herstructurering van bedrijven.

De ondernemer studeerde als handelsingenieur af aan de Solvay Business School. Hij begon zijn carrière in de grafische industrie in 1997 als financieel en administratief directeur van de Casterman drukkerij- en uitgeverijgroep. In 1999 nam Flammarion de uitgeverij- en logistieke afdeling van de Belgische uitgeverij over, met het idee om de logistieke activiteit te sluiten. Pascal Leurquin richtte vervolgens in 2000 Evadix op om het logistieke luik van Casterman over te nemen. Nadien worden nog de routage-activiteiten van Casterman (Evadix DMS) overgenomen en in 2002 de in zware financiële nood verkerende drukkerij Casterman Printing. Uiteindelijk belandde het in financiële moeilijkheden verkerende Casterman Printing in 2016 bij de Nederlandse groep Em. De Jong. De handelsrechtbank van Doornik zette op woensdag 30 november 2016 daarvoor het sein op groen.Sinds 2019 is Pascal Leurquin mede-directeur van Futura Capital, een beleggingsfonds dat gespecialiseerd is in herstructurering van bedrijven.