De recentste aankondiging, en voorlopig ook de zwaarste, komt van drukkerij Polestar uit Colchester waar 400 mensen werken. Polestar is van plan om de vestiging te sluiten en is onderhandelingen met het personeel begonnen. Volgens onze collega's van het tijdschrift PrintWeek zou de sluiting vermeden kunnen worden als de werknemers akkoord gaan met bepaalde wijzigingen, onder andere een loonsverlaging.

De arbeidskosten zijn ook de hoofdbekommernis van een andere drukker, de Goodhead Group. De directie vraagt de werknemers om akkoord te gaan met een loonsvermindering van 10 à 20%. Een voorstel in die zin moet aan een geheime stemming onderworpen worden.

De groep Wyndeham ten slotte wil 86 banen van de 300 in drukkerij Heron, in Essex, schrappen. Een van de rotatiepersen van het bedrijf, die vorig jaar bij een brand beschadigd raakte, is niet meer opnieuw in gebruik genomen en het bedrijf heeft sindsdien een personeelsoverschot.

De recentste aankondiging, en voorlopig ook de zwaarste, komt van drukkerij Polestar uit Colchester waar 400 mensen werken. Polestar is van plan om de vestiging te sluiten en is onderhandelingen met het personeel begonnen. Volgens onze collega's van het tijdschrift PrintWeek zou de sluiting vermeden kunnen worden als de werknemers akkoord gaan met bepaalde wijzigingen, onder andere een loonsverlaging.De arbeidskosten zijn ook de hoofdbekommernis van een andere drukker, de Goodhead Group. De directie vraagt de werknemers om akkoord te gaan met een loonsvermindering van 10 à 20%. Een voorstel in die zin moet aan een geheime stemming onderworpen worden.De groep Wyndeham ten slotte wil 86 banen van de 300 in drukkerij Heron, in Essex, schrappen. Een van de rotatiepersen van het bedrijf, die vorig jaar bij een brand beschadigd raakte, is niet meer opnieuw in gebruik genomen en het bedrijf heeft sindsdien een personeelsoverschot.