Binnen het Two Teams Project beconcurreren twee ploegen van experts elkaar. De ploegen zijn samengesteld uit wetenschappers, producenten, leveranciers, vertegenwoordigers van de pulp- en papierindustrie en van andere sectoren. De twee ploegen, die een open innovatiemethode zullen toepassen, hebben tot taak om baanbrekende technologische en industriële concepten te identificeren, die de bestaande productieprocessen voor pulp en papier efficiënter maken en meer toegevoegde waarde creëren.

Die technologische vooruitgang is een centraal element in het plan van de CEPI om in 2050 tot een 'CO-2-arme groene economie' te komen. Volgens de papierfederatie kunnen de twee belangrijkste doelstellingen van dat plan - een daling van de CO-2-uitstoot met 80% en een 50% grotere waardecreatie tegen 2050 - alleen maar werkelijkheid worden wanneer er tegen 2030 baanbrekende technologieën beschikbaar zijn.

De twee ploegen zullen een maximum aan steun zoeken bij verschillende partijen, niet alleen bij spelers in de pulp- en papierindustrie, maar ook daarbuiten. Elke creatieve bijdrage is welkom. Meer informatie vindt u op de website van het initiatief.

Binnen het Two Teams Project beconcurreren twee ploegen van experts elkaar. De ploegen zijn samengesteld uit wetenschappers, producenten, leveranciers, vertegenwoordigers van de pulp- en papierindustrie en van andere sectoren. De twee ploegen, die een open innovatiemethode zullen toepassen, hebben tot taak om baanbrekende technologische en industriële concepten te identificeren, die de bestaande productieprocessen voor pulp en papier efficiënter maken en meer toegevoegde waarde creëren. Die technologische vooruitgang is een centraal element in het plan van de CEPI om in 2050 tot een 'CO-2-arme groene economie' te komen. Volgens de papierfederatie kunnen de twee belangrijkste doelstellingen van dat plan - een daling van de CO-2-uitstoot met 80% en een 50% grotere waardecreatie tegen 2050 - alleen maar werkelijkheid worden wanneer er tegen 2030 baanbrekende technologieën beschikbaar zijn. De twee ploegen zullen een maximum aan steun zoeken bij verschillende partijen, niet alleen bij spelers in de pulp- en papierindustrie, maar ook daarbuiten. Elke creatieve bijdrage is welkom. Meer informatie vindt u op de website van het initiatief.