De machine die eind 2010 besteld was, was eerder al in gebruik genomen (in de loop van oktober).

De pers heeft een baanbreedte van 2860 mm zodat er in portretmodus 12 A4-pagina's naast elkaar kunnen. De omtrek van de rollen is goed voor vier pagina's. Met een maximumsnelheid van 45.000 cycli per uur kan de pers dus tot 4,32 miljoen A4-pagina's per uur drukken. De pers is uitgerust met allerlei hulpsystemen (kleurbeheer, automatische platenmontage, automatisch wassen) alsook met twee vouwmachines.

Weiss Druck is een familiegroep met een lange traditie. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1875 hebben al vier generaties aan het hoofd ervan gestaan. De groep die vandaag door Georg Weiss geleid wordt, telt een dertigtal ondernemingen (prepress, druk, uitgeverij) met ongeveer 1.400 werknemers. 700 daarvan zijn in Monschau aan de slag. De groep beschikt in totaal over zeven heatset offsetrotatiepersen, zeven coldset offsetrotatiepersen en een reeks van vellenpersen.

De machine die eind 2010 besteld was, was eerder al in gebruik genomen (in de loop van oktober). De pers heeft een baanbreedte van 2860 mm zodat er in portretmodus 12 A4-pagina's naast elkaar kunnen. De omtrek van de rollen is goed voor vier pagina's. Met een maximumsnelheid van 45.000 cycli per uur kan de pers dus tot 4,32 miljoen A4-pagina's per uur drukken. De pers is uitgerust met allerlei hulpsystemen (kleurbeheer, automatische platenmontage, automatisch wassen) alsook met twee vouwmachines. Weiss Druck is een familiegroep met een lange traditie. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1875 hebben al vier generaties aan het hoofd ervan gestaan. De groep die vandaag door Georg Weiss geleid wordt, telt een dertigtal ondernemingen (prepress, druk, uitgeverij) met ongeveer 1.400 werknemers. 700 daarvan zijn in Monschau aan de slag. De groep beschikt in totaal over zeven heatset offsetrotatiepersen, zeven coldset offsetrotatiepersen en een reeks van vellenpersen.