De Amerikaanse industriële groep biedt 5,55 dollar per gewoon aandeel en waardeert X-Rite zo op 625 miljoen dollar, schulden inbegrepen. Dat is ongeveer 475 miljoen euro. Het directiecomité van X-Rite heeft de aandeelhouders aangeraden om het aanbod te aanvaarden.

X-Rite en het zusterbedrijf Pantone ontwikkelen instrumenten voor kleurmeting, -standaardisatie en -controle. Die toestellen zijn niet alleen in de grafische industrie ruim verspreid, maar ook in sectoren zoals textiel, kunststoffen of verven. De twee bedrijven worden opgenomen in de afdeling Product Identification van Danaher, samen met Esko Graphics en Videojet, een bedrijf dat gespecialiseerd is in codeer- en markeersystemen op basis van inkjet.

"De technologieën van X-Rite voor de kleurmeting vullen de oplossingen van Esko om digitaal verpakkingen te ontwerpen, aan. Daardoor kunnen we de klanten een volledig gamma oplossingen aanbieden dat tegemoet komt aan hun behoeften op het vlak van verpakkingen en ontwerp," verklaart William K. Daniel II, ondervoorzitter van Danaher. Vic Stalam, ondervoorzitter van X-Rite en bevoegd voor verkoop en marketing, is van mening dat zijn bedrijf, nu het bij een grote onderneming aanleunt, een versnelling hoger kan inschakelen en dat het de nodige middelen kan vinden om in verschillende markten te investeren.

Door de overname hoeft X-Rite niet langer meer het gewicht te torsen van de lening die het in 2007 aanging om Pantone over te nemen. In 2011 boekte X-Rite een omzet van 237,6 miljoen dollar (+ 6,7%) en een exploitatieresultaat (EBITDA) van 63,2 miljoen dollar (+ 12,3%).

Danaher Corporation, waarvan de zetel in Washington gevestigd is, is een gediversifieerde technologische groep die een honderdtal ondernemingen telt. Die zijn hoofdzakelijk actief in de medische en industriële sector en op milieugebied. De groep die wereldwijd ongeveer 59.000 medewerkers telt, boekte in 2011 een omzet van 16,1 miljard dollar.

De Amerikaanse industriële groep biedt 5,55 dollar per gewoon aandeel en waardeert X-Rite zo op 625 miljoen dollar, schulden inbegrepen. Dat is ongeveer 475 miljoen euro. Het directiecomité van X-Rite heeft de aandeelhouders aangeraden om het aanbod te aanvaarden. X-Rite en het zusterbedrijf Pantone ontwikkelen instrumenten voor kleurmeting, -standaardisatie en -controle. Die toestellen zijn niet alleen in de grafische industrie ruim verspreid, maar ook in sectoren zoals textiel, kunststoffen of verven. De twee bedrijven worden opgenomen in de afdeling Product Identification van Danaher, samen met Esko Graphics en Videojet, een bedrijf dat gespecialiseerd is in codeer- en markeersystemen op basis van inkjet. "De technologieën van X-Rite voor de kleurmeting vullen de oplossingen van Esko om digitaal verpakkingen te ontwerpen, aan. Daardoor kunnen we de klanten een volledig gamma oplossingen aanbieden dat tegemoet komt aan hun behoeften op het vlak van verpakkingen en ontwerp," verklaart William K. Daniel II, ondervoorzitter van Danaher. Vic Stalam, ondervoorzitter van X-Rite en bevoegd voor verkoop en marketing, is van mening dat zijn bedrijf, nu het bij een grote onderneming aanleunt, een versnelling hoger kan inschakelen en dat het de nodige middelen kan vinden om in verschillende markten te investeren. Door de overname hoeft X-Rite niet langer meer het gewicht te torsen van de lening die het in 2007 aanging om Pantone over te nemen. In 2011 boekte X-Rite een omzet van 237,6 miljoen dollar (+ 6,7%) en een exploitatieresultaat (EBITDA) van 63,2 miljoen dollar (+ 12,3%).Danaher Corporation, waarvan de zetel in Washington gevestigd is, is een gediversifieerde technologische groep die een honderdtal ondernemingen telt. Die zijn hoofdzakelijk actief in de medische en industriële sector en op milieugebied. De groep die wereldwijd ongeveer 59.000 medewerkers telt, boekte in 2011 een omzet van 16,1 miljard dollar.