De site van Mondi in Ghislenghien is gespecialiseerd in de productie van industriële papieren zakken, die met een stevige kunststof film bekleed worden en die ontworpen zijn om cement, plaaster of andere bouwmaterialen te verpakken. De directie wil de site sluiten als gevolg van de crisis die de bouwsector al een tiental jaren treft. Tussen 2007 en 2015 bijvoorbeeld werd de site van Ghislenghien direct getroffen door de achteruitgang (meer dan 26%) in het segment van de bouwmaterialen. De meeste klanten van Mondi Brussels South zijn actief op de Franse, Britse en Belgische bouwmarkten. In een mededeling onderstreept Charles Humblet, directeur industriële zakken voor de Benelux: "We hebben voor deze fabriek alle toekomstopties onderzocht. Een doorgedreven analyse verklaarde de achteruitgang door een combinatie van economische factoren, zoals de Europese bouwsector die sinds 2007 een moeilijke periode kent, en de hoge exploitatiekosten van de fabriek. Die factoren verklaren waarom de activiteiten in Ghislenghien afgebouwd worden." 88 medewerkers (71 arbeiders en 17 bedienden) dreigen door de sluiting hun baan te verliezen. De andere vestigingen van de groep in Europa nemen de klanten van Mondi Ghislenghien over.

Enkele jaren geleden was het bedrijf vanuit Tubize naar het industrieterrein van Ghislenghien verhuisd om te kunnen uitbreiden. Daar beschikt het bedrijf over een productieruimte van 20.000 m² naast de spoorweg. Door de aankondiging van de plannen om de site van Ghislenghien te sluiten, heeft de directie van Mondi ook de procedure Renault in gang gezet.

Mondi is een internationale papier- en verpakkingsgroep met hoofdzetel in Zuid-Afrika. De groep heeft bijna 25.000 medewerkers in meer dan 30 landen. De belangrijkste activiteiten zijn gevestigd in Midden-Europa, Rusland, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. In 2015 boekte Mondi een omzet van bijna 6,8 miljard euro.

De site van Mondi in Ghislenghien is gespecialiseerd in de productie van industriële papieren zakken, die met een stevige kunststof film bekleed worden en die ontworpen zijn om cement, plaaster of andere bouwmaterialen te verpakken. De directie wil de site sluiten als gevolg van de crisis die de bouwsector al een tiental jaren treft. Tussen 2007 en 2015 bijvoorbeeld werd de site van Ghislenghien direct getroffen door de achteruitgang (meer dan 26%) in het segment van de bouwmaterialen. De meeste klanten van Mondi Brussels South zijn actief op de Franse, Britse en Belgische bouwmarkten. In een mededeling onderstreept Charles Humblet, directeur industriële zakken voor de Benelux: "We hebben voor deze fabriek alle toekomstopties onderzocht. Een doorgedreven analyse verklaarde de achteruitgang door een combinatie van economische factoren, zoals de Europese bouwsector die sinds 2007 een moeilijke periode kent, en de hoge exploitatiekosten van de fabriek. Die factoren verklaren waarom de activiteiten in Ghislenghien afgebouwd worden." 88 medewerkers (71 arbeiders en 17 bedienden) dreigen door de sluiting hun baan te verliezen. De andere vestigingen van de groep in Europa nemen de klanten van Mondi Ghislenghien over.Enkele jaren geleden was het bedrijf vanuit Tubize naar het industrieterrein van Ghislenghien verhuisd om te kunnen uitbreiden. Daar beschikt het bedrijf over een productieruimte van 20.000 m² naast de spoorweg. Door de aankondiging van de plannen om de site van Ghislenghien te sluiten, heeft de directie van Mondi ook de procedure Renault in gang gezet.Mondi is een internationale papier- en verpakkingsgroep met hoofdzetel in Zuid-Afrika. De groep heeft bijna 25.000 medewerkers in meer dan 30 landen. De belangrijkste activiteiten zijn gevestigd in Midden-Europa, Rusland, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. In 2015 boekte Mondi een omzet van bijna 6,8 miljard euro.