Het nieuwste gerucht is dat van een mogelijke overname door concurrent KBA. Axel Kaufmann, de financieel directeur van de constructeur uit Radebeul spreekt het gerucht echter tegen: "Wanneer je ons vraagt waarom we bepaalde activiteiten van onze concurrent niet zouden overnemen, dan antwoorden we dat we van alles al genoeg in huis hebben". Het klopt dat KBA al zijn eigen productiecapaciteit heeft moeten inkrimpen en tegen belangrijke herstructureringskosten aankijkt. Toch gaf Claus Bolza-Schünemann, de topman van KBA, toe 'zijn interesse' geuit te hebben bij de tijdelijke beheerder van manroland. Meteen preciseerde hij ook dat er geen onderhandelingen opgestart waren. Claus Bolza-Schünemann maakte zich vooral zorgen over eventuele staatssteun die manroland zou kunnen krijgen en die, zo meent hij, de werkgelegenheid in zijn eigen bedrijf zou kunnen bedreigen.

Werner Schneider, de tijdelijke beheerder, geeft te kennen dat hij in gesprek is met verscheidene mogelijke investeerders, zowel buitenlandse als Duitse. "We zijn echter nog lang niet in het stadium dat we namen of resultaten bekend kunnen maken," preciseerde hij. Werner Schneider verwacht geen oplossing voor Kerstmis, maar hij bevestigde ook nog eens dat het bedrijf ook na 1 februari nog zou blijven bestaan.

Het nieuwste gerucht is dat van een mogelijke overname door concurrent KBA. Axel Kaufmann, de financieel directeur van de constructeur uit Radebeul spreekt het gerucht echter tegen: "Wanneer je ons vraagt waarom we bepaalde activiteiten van onze concurrent niet zouden overnemen, dan antwoorden we dat we van alles al genoeg in huis hebben". Het klopt dat KBA al zijn eigen productiecapaciteit heeft moeten inkrimpen en tegen belangrijke herstructureringskosten aankijkt. Toch gaf Claus Bolza-Schünemann, de topman van KBA, toe 'zijn interesse' geuit te hebben bij de tijdelijke beheerder van manroland. Meteen preciseerde hij ook dat er geen onderhandelingen opgestart waren. Claus Bolza-Schünemann maakte zich vooral zorgen over eventuele staatssteun die manroland zou kunnen krijgen en die, zo meent hij, de werkgelegenheid in zijn eigen bedrijf zou kunnen bedreigen. Werner Schneider, de tijdelijke beheerder, geeft te kennen dat hij in gesprek is met verscheidene mogelijke investeerders, zowel buitenlandse als Duitse. "We zijn echter nog lang niet in het stadium dat we namen of resultaten bekend kunnen maken," preciseerde hij. Werner Schneider verwacht geen oplossing voor Kerstmis, maar hij bevestigde ook nog eens dat het bedrijf ook na 1 februari nog zou blijven bestaan.