Net toen de redactie in Charleroi het nummer van 3 juni aan het afsluiten was, vernam ze de vereffening van Hoorens Printing. Die drukkerij produceerde met haar 70 werknemers onder andere de 60.000 exemplaren van het tijdschrift (dat in 1938 het licht zag). In allerijl moest men op zoek naar een andere (Belgische) drukkerij (n.v.d.r.: het werd Moderna) die 'vier à zes nummers van het tijdschrift' zou kunnen drukken. Gedurende de weken dus die nodig waren om nieuwe offertes aan te vragen of om een overeenkomst met een eventuele overnemer te sluiten.

De vereffening van Hoorens Printing zorgde niet alleen voor extra kosten, maar maakte ook dat de productie en de druk van de driemaandelijkse bundels vertraging opliepen. Daarbij kwam ook nog eens het uitstel van betaling van de Franse distributeur Presstalis - waardoor de distributie van Robbedoes in een derde van de Franse kiosken achterstand op liep. Het zijn moeilijke tijden.

Olivier Van Vaerenbergh, boeken- en stripjournalist, LeVif.be

Net toen de redactie in Charleroi het nummer van 3 juni aan het afsluiten was, vernam ze de vereffening van Hoorens Printing. Die drukkerij produceerde met haar 70 werknemers onder andere de 60.000 exemplaren van het tijdschrift (dat in 1938 het licht zag). In allerijl moest men op zoek naar een andere (Belgische) drukkerij (n.v.d.r.: het werd Moderna) die 'vier à zes nummers van het tijdschrift' zou kunnen drukken. Gedurende de weken dus die nodig waren om nieuwe offertes aan te vragen of om een overeenkomst met een eventuele overnemer te sluiten.De vereffening van Hoorens Printing zorgde niet alleen voor extra kosten, maar maakte ook dat de productie en de druk van de driemaandelijkse bundels vertraging opliepen. Daarbij kwam ook nog eens het uitstel van betaling van de Franse distributeur Presstalis - waardoor de distributie van Robbedoes in een derde van de Franse kiosken achterstand op liep. Het zijn moeilijke tijden.Olivier Van Vaerenbergh, boeken- en stripjournalist, LeVif.be