Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau nam onlangs als eerste in de Benelux twee jumbo plaatbelichters van Agfa Graphics in gebruik. Hiermee worden onder meer platen geproduceerd ten behoeve van de nieuwe 96-pagina heatset rotatiepers. De Jong behoort tot de grote spelers op de Europese markt voor retaildrukwerk.

Sjoerd Hazenberg, manager prepress bij De Jong: "Van grafisch bedrijf zijn wij getransformeerd naar een procesindustrie. Dat moet ook wel om efficiënt alle mogelijke drukwerkopdrachten uit te voeren. Dat zijn er op jaarbasis 35.000 waarvoor 180.000 ton papier nodig is. Naast onze vier vellenpersen en drie 3 digitale hebben wij acht rotatiepersen draaien."

De geleverde Agfa configuratie bestaat uit een Avalon N48-70 CtP belichter, een Elantrix 165 HX processor, een dubbele Elantrix 150 oven en een Elantrix rinse/gum unit en alle logistieke hulpmiddelen daarom heen. Agfa leverde en installeerde een dubbele uitvoering van deze configuratie in verband met de back-up. De diverse plaatformaten staan online ter beschikking

Hazenberg: "Het computer-to-plate systeem is volautomatisch. Voor onze nieuwe 96 pagina pers is er geen drukker die de plaat aanraakt voordat die op de cilinder zit. Aan de hand van een barcode weet de robot of het een schoon- of weerdrukplaat is en dus aan welke kant hij de plaat moet pakken. In de barcode zitten ook de kleur en het ordernummer. Voor deze rotatiepers gebruiken wij het grootste plaatformaat met een oppervlakte van ruim drieënhalve vierkante meter. Om deformatie van de platen te verminderen gebruiken wij een dubbele oven."

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau nam onlangs als eerste in de Benelux twee jumbo plaatbelichters van Agfa Graphics in gebruik. Hiermee worden onder meer platen geproduceerd ten behoeve van de nieuwe 96-pagina heatset rotatiepers. De Jong behoort tot de grote spelers op de Europese markt voor retaildrukwerk. Sjoerd Hazenberg, manager prepress bij De Jong: "Van grafisch bedrijf zijn wij getransformeerd naar een procesindustrie. Dat moet ook wel om efficiënt alle mogelijke drukwerkopdrachten uit te voeren. Dat zijn er op jaarbasis 35.000 waarvoor 180.000 ton papier nodig is. Naast onze vier vellenpersen en drie 3 digitale hebben wij acht rotatiepersen draaien." De geleverde Agfa configuratie bestaat uit een Avalon N48-70 CtP belichter, een Elantrix 165 HX processor, een dubbele Elantrix 150 oven en een Elantrix rinse/gum unit en alle logistieke hulpmiddelen daarom heen. Agfa leverde en installeerde een dubbele uitvoering van deze configuratie in verband met de back-up. De diverse plaatformaten staan online ter beschikking Hazenberg: "Het computer-to-plate systeem is volautomatisch. Voor onze nieuwe 96 pagina pers is er geen drukker die de plaat aanraakt voordat die op de cilinder zit. Aan de hand van een barcode weet de robot of het een schoon- of weerdrukplaat is en dus aan welke kant hij de plaat moet pakken. In de barcode zitten ook de kleur en het ordernummer. Voor deze rotatiepers gebruiken wij het grootste plaatformaat met een oppervlakte van ruim drieënhalve vierkante meter. Om deformatie van de platen te verminderen gebruiken wij een dubbele oven."