De kleur van het jaar 2017 is volgens Pantone ...

12/12/16 om 00:40 - Bijgewerkt om 09:46

Zoals elk jaar onthult Pantone in december zijn kleur van het jaar. Na het Marsala-rood van 2015 en het duo Rose Quartz en Serenity (blauw) van 2016 voorspelt Pantone dat 2017 'Greenery' zal zijn.

De kleur van het jaar 2017 is volgens Pantone ...

© .

Het groen 'Greenery' (15-0343) is volgens Pantone - de referentie op kleurengebied bij papier- en textieldruk - de kleur van 2017. Een kleur die, aldus het bedrijf, de lente symboliseert en synoniem is met vernieuwing. Pantone beschrijft Greenery als "een citroenfrisse nuance tussen geel en groen, die de eerste lentedagen oproept, wanneer de natuur weer groen wordt en zich hernieuwt." Voor Pantone de kleur van het jaar bekend maakte, gaf het bedrijf al een voorbeschouwing op Instagram: "De kleur van het jaar weerspiegelt alles wat er in de maatschappij overal ter wereld gebeurt". Greenery verwijst niet alleen naar de komst van de kerstbomen, maar ook naar de milieubekommernissen die meer dan ooit onze aandacht opeisen.

Of u die groene tint in uw communicatie gebruikt, bepaalt u zelf. De kans is echter wel reëel dat die kleur volgend jaar in decoratie-, design- en modecollecties opduikt.

Bekijk hier de introductie van Greenery.

Lees meer over: