Bij het begin van het schooljaar is de Kube in de brievenbussen van nieuwsgierige Belgische en Franse lezers gevallen. Twee maanden nadat de site van "Kube" geopend werd (8 juli), zijn er al 30.000 inschrijvingen. Op 14 december was er een tweede golf van voorinschrijvingen. De Kube, die het slachtoffer van zijn succes is, is sindsdien even aan een adempauze toe en de surfers wordt gevraagd om zich op een wachtlijst in te schrijven.

De Kube "is een lectuurbox die op maat voor elke lezer is samengesteld door een zelfstandige boekhandelaar". Zo omschrijven Aurore Choannier en Samuel Cimamonti, de twee Fransen die de Kube bedacht hebben, hun concept.

Om zijn boek te bestellen, moet de lezer zijn profiel op de website creëren. Daarbij preciseert hij zijn verwachtingen, de tijd die hij aan lezen besteedt, zijn leestempo, zijn lievelingsauteurs ... Hij geeft aan de boekhandel ook mee wat hij op dit moment graag leest, bijv. liefdesromans die zich in de jaren '30 in Brazilië afspelen, of detectives. Binnen de 24 uur kiest de boekhandelaar dan een werk dat met de specifieke verwachtingen overeenstemt. De lezer krijgt dan zijn gepersonaliseerde box voor 15 euro, met daarin nog een cadeautje.

Aurore Choannier en Samuel Cimamonti hadden het concept oorspronkelijk bedoeld voor Frankrijk, maar wegens de belangstelling vanuit ons land, bieden ze de "Kube" nu ook in België aan.

Bij het begin van het schooljaar is de Kube in de brievenbussen van nieuwsgierige Belgische en Franse lezers gevallen. Twee maanden nadat de site van "Kube" geopend werd (8 juli), zijn er al 30.000 inschrijvingen. Op 14 december was er een tweede golf van voorinschrijvingen. De Kube, die het slachtoffer van zijn succes is, is sindsdien even aan een adempauze toe en de surfers wordt gevraagd om zich op een wachtlijst in te schrijven.De Kube "is een lectuurbox die op maat voor elke lezer is samengesteld door een zelfstandige boekhandelaar". Zo omschrijven Aurore Choannier en Samuel Cimamonti, de twee Fransen die de Kube bedacht hebben, hun concept. Om zijn boek te bestellen, moet de lezer zijn profiel op de website creëren. Daarbij preciseert hij zijn verwachtingen, de tijd die hij aan lezen besteedt, zijn leestempo, zijn lievelingsauteurs ... Hij geeft aan de boekhandel ook mee wat hij op dit moment graag leest, bijv. liefdesromans die zich in de jaren '30 in Brazilië afspelen, of detectives. Binnen de 24 uur kiest de boekhandelaar dan een werk dat met de specifieke verwachtingen overeenstemt. De lezer krijgt dan zijn gepersonaliseerde box voor 15 euro, met daarin nog een cadeautje.Aurore Choannier en Samuel Cimamonti hadden het concept oorspronkelijk bedoeld voor Frankrijk, maar wegens de belangstelling vanuit ons land, bieden ze de "Kube" nu ook in België aan.