"Wat zich als hightech aandient, moet er ook als hightech uitzien," aldus Martina Reinhardt. "In die zin was de voorbije drupa niet alleen een technologiebeurs, maar ook een modedefilé. En er was ook heel wat te zien. De beurs maakte duidelijk dat er in het ontwerp van de machines ruimte is gekomen voor een zekere lichtvoetigheid. Heavy metal en gietijzer hebben de plaats geruimd voor materialen zoals plexiglas of geborsteld aluminium. Dynamische vormen met vloeiende lijnen hebben het principe 'goed, hoekig en praktisch' vervangen. Ook trends die van de iPhone en de iPad overgenomen waren, kon je op de beurs aantreffen. Maar komen die ietwat futuristische machines die de fabrikanten voorstellen, ook tegemoet aan de verwachtingen van de klanten?"

Om op die vraag te antwoorden, heeft het tijdschrift zijn lezers gevraagd om tien machines met een opmerkelijk design uit te kiezen. Zoals verwacht gingen de meeste stemmen naar de Landa S7 die er als een gigantische iPad uitziet. Daarna kwamen de rotatiepers Colorman E-line en de pers Flexotecnica Evo-XG. Het volledige klassement vindt u op de website van Deutscher Drucker.

"Wat zich als hightech aandient, moet er ook als hightech uitzien," aldus Martina Reinhardt. "In die zin was de voorbije drupa niet alleen een technologiebeurs, maar ook een modedefilé. En er was ook heel wat te zien. De beurs maakte duidelijk dat er in het ontwerp van de machines ruimte is gekomen voor een zekere lichtvoetigheid. Heavy metal en gietijzer hebben de plaats geruimd voor materialen zoals plexiglas of geborsteld aluminium. Dynamische vormen met vloeiende lijnen hebben het principe 'goed, hoekig en praktisch' vervangen. Ook trends die van de iPhone en de iPad overgenomen waren, kon je op de beurs aantreffen. Maar komen die ietwat futuristische machines die de fabrikanten voorstellen, ook tegemoet aan de verwachtingen van de klanten?" Om op die vraag te antwoorden, heeft het tijdschrift zijn lezers gevraagd om tien machines met een opmerkelijk design uit te kiezen. Zoals verwacht gingen de meeste stemmen naar de Landa S7 die er als een gigantische iPad uitziet. Daarna kwamen de rotatiepers Colorman E-line en de pers Flexotecnica Evo-XG. Het volledige klassement vindt u op de website van Deutscher Drucker.