Christian-Pierre Bourg richtte in 1960 Thomas Collator Europe op dat later C.P. Bourg zou worden. In eerste instantie distribueerde het bedrijf vergaarmachines van Amerikaanse makelij in Europa, Afrika en het Nabije-Oosten. In 1962 breidde Christian-Pierre Bourg zijn activiteiten uit en produceerde hij onder licentie halfautomatische vergaarmachines om aan de behoeften van de snel groeiende Europese markt tegemoet te komen. Negen jaar na de oprichting van het bedrijf weigerde Christian-Pierre Bourg om door de koper van Thomas Collator overgenomen te worden en vroeg hij een brevet aan voor zijn vergaarmachines. Hij doopte het bedrijf om tot C.P. Bourg S.A. en ging van start met de productie en distributie van zijn eigen gamma vergaarmachines.

Hoewel Christian-Pierre Bourg al enkele jaren niet meer verantwoordelijk was voor het dagelijkse beheer, maakte hij er een punt van eer van om elke dag naar zijn kantoor te komen.

In 2013 werd Joël Tourneix, sinds 1981 directeur van de Franse dochteronderneming, tot Afgevaardigd Bestuurder en Algemeen Directeur van C.P. Bourg S.A. en C.P. Bourg Inc. benoemd. Het bericht van het overlijden was een schok voor het personeel.

Christian-Pierre Bourg die zijn diploma handelsingenieur aan Solvay ULB gehaald had, werd in de grafische industrie erkend als een dynamische en visionaire ondernemer die een kleine multinational gecreëerd heeft. Meer dan 90% van de producten die in Ottignies-Louvain-la-Neuve ontworpen en vervaardigd worden, is voor de wereldwijde uitvoer bestemd.

Vandaag is C.P. Bourg via een netwerk van meer dan 150 distributeurs in bijna 100 landen aanwezig. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in de Verenigde Staten en verscheidene handelskantoren in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Bovendien levert het bedrijf zijn producten ook aan belangrijke spelers op de markt van de digitale druk, zoals Xerox, HP, Kodak en OCE. Vandaag telt de groep meer dan 350 medewerkers.

De producten van C.P. Bourg die bij meer dan 80.000 klanten geïnstalleerd zijn, worden als innovatieve, snelle en hoogwaardige producten beschouwd.

Christian-Pierre Bourg die een diepe stempel op de economische geschiedenis van Waals-Brabant en België gedrukt heeft, zal ongetwijfeld als een veeleisend en uitzonderlijk man herinnerd worden.

Christian-Pierre Bourg richtte in 1960 Thomas Collator Europe op dat later C.P. Bourg zou worden. In eerste instantie distribueerde het bedrijf vergaarmachines van Amerikaanse makelij in Europa, Afrika en het Nabije-Oosten. In 1962 breidde Christian-Pierre Bourg zijn activiteiten uit en produceerde hij onder licentie halfautomatische vergaarmachines om aan de behoeften van de snel groeiende Europese markt tegemoet te komen. Negen jaar na de oprichting van het bedrijf weigerde Christian-Pierre Bourg om door de koper van Thomas Collator overgenomen te worden en vroeg hij een brevet aan voor zijn vergaarmachines. Hij doopte het bedrijf om tot C.P. Bourg S.A. en ging van start met de productie en distributie van zijn eigen gamma vergaarmachines.Hoewel Christian-Pierre Bourg al enkele jaren niet meer verantwoordelijk was voor het dagelijkse beheer, maakte hij er een punt van eer van om elke dag naar zijn kantoor te komen. In 2013 werd Joël Tourneix, sinds 1981 directeur van de Franse dochteronderneming, tot Afgevaardigd Bestuurder en Algemeen Directeur van C.P. Bourg S.A. en C.P. Bourg Inc. benoemd. Het bericht van het overlijden was een schok voor het personeel.Christian-Pierre Bourg die zijn diploma handelsingenieur aan Solvay ULB gehaald had, werd in de grafische industrie erkend als een dynamische en visionaire ondernemer die een kleine multinational gecreëerd heeft. Meer dan 90% van de producten die in Ottignies-Louvain-la-Neuve ontworpen en vervaardigd worden, is voor de wereldwijde uitvoer bestemd.Vandaag is C.P. Bourg via een netwerk van meer dan 150 distributeurs in bijna 100 landen aanwezig. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in de Verenigde Staten en verscheidene handelskantoren in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Bovendien levert het bedrijf zijn producten ook aan belangrijke spelers op de markt van de digitale druk, zoals Xerox, HP, Kodak en OCE. Vandaag telt de groep meer dan 350 medewerkers. De producten van C.P. Bourg die bij meer dan 80.000 klanten geïnstalleerd zijn, worden als innovatieve, snelle en hoogwaardige producten beschouwd.Christian-Pierre Bourg die een diepe stempel op de economische geschiedenis van Waals-Brabant en België gedrukt heeft, zal ongetwijfeld als een veeleisend en uitzonderlijk man herinnerd worden.