De Air2Color is een mooi gedesignd CO2-verkeerslicht dat door Renz werd ontwikkeld. Aanleiding was de aanbeveling van overheden en experten om naast het houden van afstand, het volgen van de hygiëneregels en het dragen van maskers, om in ruimtes waarin meerdere personen aanwezig zijn regelmatig te ventileren. In de zomermaanden waren open ramen bij aangename temperaturen geen probleem, maar nu nemen de klachten in kantoren, vergaderzalen, wachtkamers en klaslokalen toe.

De Air2Color meet de CO2-concentratie in korte intervallen en geeft door middel van een 360° lichtband, aan of er geventileerd moet worden. De verkeerslichtkleuren groen (helemaal goed), geel (ventilatie aanbevolen) en rood (ventilatie vereist) maken het systeem voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Zodra "de kust veilig is", kunnen de ramen weer worden gesloten.

De Air2Color maakt gebruik van een krachtige NDIR CO2-sensor, die de exacte CO2-waarden bepaalt en deze met een gekleurde lichtband weergeeft. "De waarden zijn gebaseerd op de DIN-norm 1946-6 en de Pettenkofercurve", zegt Nicolas Herd, hoofd ontwikkeling bij Chr. Renz GmbH. Afhankelijk van de locatie en de gebruiksfrequentie, heeft het aparaat een levensduur tot 15 jaar.

De Duitse fabrikant Chr. Renz GmbH is normaal gesproken gespecialiseerd in bind-, pons- en lamineersystemen. Bij het begin van de coronapandemie heeft Renz echter gediversifieerd en een hoogwaardige productiefaciliteit opgezet voor gecertificeerde gelaatsschermen, die vooral in ziekenhuizen, verpleeghuizen, medische praktijken, maar ook in de detailhandel dringend nodig zijn.

"We zijn blij dat we erin geslaagd zijn het beste uit de crisis te halen om de verspreiding van het Covid-19 virus in te dammen", meldt Raphael Barth, directeur van Chr. Renz GmbH. "Ons assortiment is inmiddels uitgebreid met diverse soorten maskers, desinfectiedispensers, hygiëne-deuropeners en multihygiënehaken. We zijn nu verheugd dat we de nieuwe Air2Color kunnen introduceren. Volgens het Duitse federale milieuagentschap wijst een verhoogde CO2-concentratie erop dat wanneer er niet al te lang wordt gelucht, het risico op besmetting dus ook kan toenemen. Regelmatige ventilatie reinigt echter niet alleen de lucht, maar helpt ook om de prestaties van aanwezigen in ruimtes te verbeteren. De Air2Color kan worden gebruikt in kamers tot maximaal 80 m²."

De Air2Color is een mooi gedesignd CO2-verkeerslicht dat door Renz werd ontwikkeld. Aanleiding was de aanbeveling van overheden en experten om naast het houden van afstand, het volgen van de hygiëneregels en het dragen van maskers, om in ruimtes waarin meerdere personen aanwezig zijn regelmatig te ventileren. In de zomermaanden waren open ramen bij aangename temperaturen geen probleem, maar nu nemen de klachten in kantoren, vergaderzalen, wachtkamers en klaslokalen toe. De Air2Color meet de CO2-concentratie in korte intervallen en geeft door middel van een 360° lichtband, aan of er geventileerd moet worden. De verkeerslichtkleuren groen (helemaal goed), geel (ventilatie aanbevolen) en rood (ventilatie vereist) maken het systeem voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Zodra "de kust veilig is", kunnen de ramen weer worden gesloten.De Air2Color maakt gebruik van een krachtige NDIR CO2-sensor, die de exacte CO2-waarden bepaalt en deze met een gekleurde lichtband weergeeft. "De waarden zijn gebaseerd op de DIN-norm 1946-6 en de Pettenkofercurve", zegt Nicolas Herd, hoofd ontwikkeling bij Chr. Renz GmbH. Afhankelijk van de locatie en de gebruiksfrequentie, heeft het aparaat een levensduur tot 15 jaar.De Duitse fabrikant Chr. Renz GmbH is normaal gesproken gespecialiseerd in bind-, pons- en lamineersystemen. Bij het begin van de coronapandemie heeft Renz echter gediversifieerd en een hoogwaardige productiefaciliteit opgezet voor gecertificeerde gelaatsschermen, die vooral in ziekenhuizen, verpleeghuizen, medische praktijken, maar ook in de detailhandel dringend nodig zijn."We zijn blij dat we erin geslaagd zijn het beste uit de crisis te halen om de verspreiding van het Covid-19 virus in te dammen", meldt Raphael Barth, directeur van Chr. Renz GmbH. "Ons assortiment is inmiddels uitgebreid met diverse soorten maskers, desinfectiedispensers, hygiëne-deuropeners en multihygiënehaken. We zijn nu verheugd dat we de nieuwe Air2Color kunnen introduceren. Volgens het Duitse federale milieuagentschap wijst een verhoogde CO2-concentratie erop dat wanneer er niet al te lang wordt gelucht, het risico op besmetting dus ook kan toenemen. Regelmatige ventilatie reinigt echter niet alleen de lucht, maar helpt ook om de prestaties van aanwezigen in ruimtes te verbeteren. De Air2Color kan worden gebruikt in kamers tot maximaal 80 m²."