De slag om het Beste Boekomslag

12/03/12 om 18:00 - Bijgewerkt om 17:59

Bron: Grafisch Nieuws

Doet de boekentitel On Extinction u iets? En de ondertitel How We Became Estranged from Nature? Prikkelt hij uw nieuwsgierigheid? Ons eerlijk gezegd niet. En toch zoog het boek onze aandacht op toen we het onlangs in de rekken zagen liggen. Om maar te zeggen: wij zijn niet helemaal ongevoelig, en zeker niet als het over fraaie vormgeving gaat.

U evenmin, vermoeden we, dus roepen we uw hulp in om de beste Vlaamse boekcover van 2011 te kiezen. Om het u net iets makkelijker te maken, werd een shortlist van tien samengesteld: tien boeken waarvan alvast de cover het papier waard is. Het enige wat we vragen, is om op de wedstrijdpagina http://focus.knack.be/entertainment/boeken/kies-de-beste-vlaamse-boekcover-van-2011-win/article-4000060768895.htm de cover van uw voorkeur aan te klikken. Het boek dat zo het meeste aantal stemmen vergaart, krijgt op De Staat van het Boek (23 april, de Singel, Antwerpen) de Publieksprijs 2012 voor het Beste Boekomslag toegekend.

En u? Wel, u maakt kans op boekenbonnen en ander moois - ja, zelfs op een fiets. Succes!

De Best Vormgegeven Boeken is een initiatief van de Vlaamse Uitgevers Vereniging. De Publieksprijs voor het Beste Boekomslag wordt georganiseerd in samenwerking met het weekblad Knack en bpost.

Lees meer over: