De toekomstvisie van Xeikon, een onderdeel van de Flint Group, is in een zin samen te vatten: de digitale persenbouwer wil drukkers en converters een traject aanreiken voor digitale transformatie. "Online bestellen heeft de behoefte aan automatisering, controle over hoge kleurkwaliteit en hogere productiesnelheden doen toenemen", volgens Filip Weymans, de vice president of marketing van Xeikon. "We presenteren innovaties die het pad naar een digitale toekomst en lights-out-productie verder effenen." Een overzicht.

Digitale productiepersen

Xeikon Cheetah 2.0-drogetonertechnologie: de systemen zijn nu via de cloud verbonden. Met mens/machine- en machine/machine-interfaces zorgt de technologie ervoor dat de druksystemen voortdurend met elkaar communiceren. Het aansturen en in de gaten houden van printjobs verloopt volledig geautomatiseerd.

Eerder dit jaar introduceerde Xeikon twee nieuwe instapmodellen met deze technologie: de drogetonerpersen CX30 en CX50. Met de via de cloud verbonden oplossing kunnen operatoren de drukwerkproductie van overal op de werkvloer volgen. Ze kunnen de interfaces/dashboards 24/7 bekijken op een smartphone of elk ander apparaat.

Panther 2.0 UV-inkjettechnologie: nieuwe aanwinsten bij de Panther-modellen zijn de Xeikon PX2200 en de Xeikon PX3300, die in de plaats komen van de PX2000 en de PX3000.

Xeikons Label Converting Unit-serie (LCU): met deze serie voorziet het Xeikon-portfolio in oplossingen voor de convertingsector en drukkerijen. Dankzij machine/machine-interfaces zijn de LCU's, die formeel D-Coat heten, ook via de cloud verbonden.

Kleurbeheer en workflow

Xeikons XCS Pro 2.0 is een via de cloud verbonden technologie voor kleurbeheer. Voorbeelden van extra mogelijkheden zijn volledige automatisering voor on-the-fly-profilering, kleurprofielbewaking en aanpassing. Op een Xeikon-pers is het nu mogelijk om het kleurprofiel automatisch te herkalibreren wanneer zich een probleem voordoet. De operator wordt automatisch gewaarschuwd.

Houdt het probleem aan, dan wordt het automatisch doorgestuurd naar de productiemanager. XCS 2.0 kan nu worden gebruikt voor het maken van kleurprofielen op verschillende platforms, inclusief flexopersen, offsetpersen, zeefdruk gecombineerd met digitaal of een pers van een ander merk.

Xeikon heeft ook de mogelijkheden van de X-800-workflow uitgebreid. Gecombineerd met Panther-technologie voor duurzaam haptisch drukken en Xeikons FEU (Fusion Embellishment Unit) is de etikettenversie van de X-800 nu inclusief de Xeikon VARI ONE-workflow voor variabele data printing (VDP). Deze ontwikkeling belooft de hoogste niveaus van variabele beelden die vandaag beschikbaar zijn.

De toekomstvisie van Xeikon, een onderdeel van de Flint Group, is in een zin samen te vatten: de digitale persenbouwer wil drukkers en converters een traject aanreiken voor digitale transformatie. "Online bestellen heeft de behoefte aan automatisering, controle over hoge kleurkwaliteit en hogere productiesnelheden doen toenemen", volgens Filip Weymans, de vice president of marketing van Xeikon. "We presenteren innovaties die het pad naar een digitale toekomst en lights-out-productie verder effenen." Een overzicht.Xeikon Cheetah 2.0-drogetonertechnologie: de systemen zijn nu via de cloud verbonden. Met mens/machine- en machine/machine-interfaces zorgt de technologie ervoor dat de druksystemen voortdurend met elkaar communiceren. Het aansturen en in de gaten houden van printjobs verloopt volledig geautomatiseerd.Eerder dit jaar introduceerde Xeikon twee nieuwe instapmodellen met deze technologie: de drogetonerpersen CX30 en CX50. Met de via de cloud verbonden oplossing kunnen operatoren de drukwerkproductie van overal op de werkvloer volgen. Ze kunnen de interfaces/dashboards 24/7 bekijken op een smartphone of elk ander apparaat.Panther 2.0 UV-inkjettechnologie: nieuwe aanwinsten bij de Panther-modellen zijn de Xeikon PX2200 en de Xeikon PX3300, die in de plaats komen van de PX2000 en de PX3000.Xeikons Label Converting Unit-serie (LCU): met deze serie voorziet het Xeikon-portfolio in oplossingen voor de convertingsector en drukkerijen. Dankzij machine/machine-interfaces zijn de LCU's, die formeel D-Coat heten, ook via de cloud verbonden.Xeikons XCS Pro 2.0 is een via de cloud verbonden technologie voor kleurbeheer. Voorbeelden van extra mogelijkheden zijn volledige automatisering voor on-the-fly-profilering, kleurprofielbewaking en aanpassing. Op een Xeikon-pers is het nu mogelijk om het kleurprofiel automatisch te herkalibreren wanneer zich een probleem voordoet. De operator wordt automatisch gewaarschuwd.Houdt het probleem aan, dan wordt het automatisch doorgestuurd naar de productiemanager. XCS 2.0 kan nu worden gebruikt voor het maken van kleurprofielen op verschillende platforms, inclusief flexopersen, offsetpersen, zeefdruk gecombineerd met digitaal of een pers van een ander merk.Xeikon heeft ook de mogelijkheden van de X-800-workflow uitgebreid. Gecombineerd met Panther-technologie voor duurzaam haptisch drukken en Xeikons FEU (Fusion Embellishment Unit) is de etikettenversie van de X-800 nu inclusief de Xeikon VARI ONE-workflow voor variabele data printing (VDP). Deze ontwikkeling belooft de hoogste niveaus van variabele beelden die vandaag beschikbaar zijn.