Test Aankoop heeft 13 apps voor postkaarten getest en daar, op basis van bepaalde beoordelingscriteria, de vijf beste uitgehaald. Voor de verdediger van de consumentenbelangen moet een goede app drie troeven combineren: doorgedreven personalisatiemogelijkheden bieden (foto en tekst), praktisch (groepsverzending) en gebruiksvriendelijk zijn (eenvoudig, goede ergonomie, snelle productie en betaling). Een postkaart versturen van op een speciale app maakt het mogelijk om tijd te winnen: je hoeft niet meer op zoek naar ansichtkaarten, postzegels en een brievenbus. De postkaart wordt echter vanuit België verstuurd en niet vanuit het land waar je bent. De authenticiteit van een handgeschreven postkaart met exotische zegels is ver te zoeken.

De top 5 van de postkaartenapps

Op basis van de criteria hierboven springen er volgens Test Aankoop 5 apps uit: Pixum, Kruidvat, Cewe, Bpost en Popcarte. Bij die laatste app wordt de fotokwaliteit echter als gemiddeld gewaardeerd, terwijl die bij de andere als goed omschreven wordt. Test Aankoop relativeert echter: "De drukkwaliteit van de e-kaarten is niet uitzonderlijk, maar alvast bevredigend. Het papier is te vergelijken met dat van de traditionele kaarten. Slechts twee apps leveren teleurstellende resultaten op: Hallmark en Zoombook." Voor wie een eenvoudige, intuïtieve en praktische service wil, raadt Test Aankoop de app van Bpost of Popcarte aan. Wie zijn kaart sterker wil personaliseren, kan volgens de organisaties beter met de apps van Cewe, Pixum of Kruidvat werken. "Je moet echter wel gemotiveerd zijn, want ze zijn moeilijker te gebruiken," preciseert Test Aankoop. Tegelijk wordt er ook op gewezen dat een e-kaart vaak duurder is dan een traditionele kaart. Afhankelijk van de app kost het versturen van een e-kaart tussen 2,14? en 2,64?.

Volledige lijst van de geteste apps met hun eindscore op 100

1. PIXUM Postcard (67)

2. Kruidvat Fotoservice (66)

3. CEWE Fotoservice (66)

4. BPOST Mobile Postcard (66)

5. POPCARTE Carte postale (62)

6. SIMPLYCARDS Photoweb (59)

7. SMART Postcard (59)

8. HALLMARK Wenskaarten (52)

9. FIZZER (51)

10. MYPOSTCARD (51)

11. ZOOMBOOK Postcards (50)

12. LALALAB. Print photos (48)

13. TOUCHNOTE Postkaarten (46)

Test Aankoop heeft 13 apps voor postkaarten getest en daar, op basis van bepaalde beoordelingscriteria, de vijf beste uitgehaald. Voor de verdediger van de consumentenbelangen moet een goede app drie troeven combineren: doorgedreven personalisatiemogelijkheden bieden (foto en tekst), praktisch (groepsverzending) en gebruiksvriendelijk zijn (eenvoudig, goede ergonomie, snelle productie en betaling). Een postkaart versturen van op een speciale app maakt het mogelijk om tijd te winnen: je hoeft niet meer op zoek naar ansichtkaarten, postzegels en een brievenbus. De postkaart wordt echter vanuit België verstuurd en niet vanuit het land waar je bent. De authenticiteit van een handgeschreven postkaart met exotische zegels is ver te zoeken.Op basis van de criteria hierboven springen er volgens Test Aankoop 5 apps uit: Pixum, Kruidvat, Cewe, Bpost en Popcarte. Bij die laatste app wordt de fotokwaliteit echter als gemiddeld gewaardeerd, terwijl die bij de andere als goed omschreven wordt. Test Aankoop relativeert echter: "De drukkwaliteit van de e-kaarten is niet uitzonderlijk, maar alvast bevredigend. Het papier is te vergelijken met dat van de traditionele kaarten. Slechts twee apps leveren teleurstellende resultaten op: Hallmark en Zoombook." Voor wie een eenvoudige, intuïtieve en praktische service wil, raadt Test Aankoop de app van Bpost of Popcarte aan. Wie zijn kaart sterker wil personaliseren, kan volgens de organisaties beter met de apps van Cewe, Pixum of Kruidvat werken. "Je moet echter wel gemotiveerd zijn, want ze zijn moeilijker te gebruiken," preciseert Test Aankoop. Tegelijk wordt er ook op gewezen dat een e-kaart vaak duurder is dan een traditionele kaart. Afhankelijk van de app kost het versturen van een e-kaart tussen 2,14? en 2,64?.1. PIXUM Postcard (67)2. Kruidvat Fotoservice (66)3. CEWE Fotoservice (66)4. BPOST Mobile Postcard (66)5. POPCARTE Carte postale (62)6. SIMPLYCARDS Photoweb (59)7. SMART Postcard (59)8. HALLMARK Wenskaarten (52)9. FIZZER (51)10. MYPOSTCARD (51)11. ZOOMBOOK Postcards (50)12. LALALAB. Print photos (48)13. TOUCHNOTE Postkaarten (46)