De overname komt er op een moment dat De Vroede sinds begin januari onder het stelsel van de bedrijfscontinuïteit werkte.

"Ik hoef u de situatie van de grafische sector niet uit te leggen, evenmin als het wantrouwen van de banken dat er toe bijgedragen heeft dat we in moeilijkheden kwamen," legt Dirk De Vroede uit. "We hebben drie jaar lang de crisis het hoofd geboden, maar het was onmogelijk geworden. Het belangrijkste echter is dat we het bedrijf, de productie en de werkgelegenheid hebben kunnen redden."

Mayer Kuvert Network, de Europese leider in de enveloppenproductie, overkoepelt een vijftigtal bedrijven in 23 Europese landen en heeft een productievolume van 70 miljoen enveloppen per dag. De groep boekt met 2.800 medewerkers een omzet van 450 miljoen €.

De Vroede van zijn kant heeft twee productievestigingen, een in België (Nijlen) en een in Groot-Brittannië (Bury). Daarnaast heeft het bedrijf nog handelskantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het bedrijf boekte het voorbije jaar een omzet van ongeveer 15 miljoen €.

Mayer Kuvert neemt de 48 personeelsleden van de drukkerij De Vroede over. De twee bestuurders, Dirk De Vroede en Hans Lambrechts, blijven het bedrijf leiden.

De overname komt er op een moment dat De Vroede sinds begin januari onder het stelsel van de bedrijfscontinuïteit werkte. "Ik hoef u de situatie van de grafische sector niet uit te leggen, evenmin als het wantrouwen van de banken dat er toe bijgedragen heeft dat we in moeilijkheden kwamen," legt Dirk De Vroede uit. "We hebben drie jaar lang de crisis het hoofd geboden, maar het was onmogelijk geworden. Het belangrijkste echter is dat we het bedrijf, de productie en de werkgelegenheid hebben kunnen redden."Mayer Kuvert Network, de Europese leider in de enveloppenproductie, overkoepelt een vijftigtal bedrijven in 23 Europese landen en heeft een productievolume van 70 miljoen enveloppen per dag. De groep boekt met 2.800 medewerkers een omzet van 450 miljoen €.De Vroede van zijn kant heeft twee productievestigingen, een in België (Nijlen) en een in Groot-Brittannië (Bury). Daarnaast heeft het bedrijf nog handelskantoren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het bedrijf boekte het voorbije jaar een omzet van ongeveer 15 miljoen €. Mayer Kuvert neemt de 48 personeelsleden van de drukkerij De Vroede over. De twee bestuurders, Dirk De Vroede en Hans Lambrechts, blijven het bedrijf leiden.