Daarmee halen de twee aandeelhouders Carl Icahn en Darwin Deason die meer dan 10 procent van de aandelen bezitten, hun slag thuis.

De voortdurende strijd om de controle over de toekomstige richting van Xerox tussen twee miljardair-investeerders en de raad van bestuur van Xerox had eerder een sensationele nieuwe wending genomen, waarbij CEO Jeff Jacobson en de raad van bestuur slechts een dag na hun ontslag weer in functie waren. De schikkingsovereenkomst zou van kracht zijn geworden na uitvoering van een aantal stipulaties met betrekking tot de gedaagden van Xerox. Bij het gebrek aan dergelijke bepalingen werd de schikkingsovereenkomst beëindigd. Dit leidde tot grote woede bij de twee afvallige aandeelhouders die naar aanleiding van de verkoop een hogere waardering voor hun participatie eisten.

Deason en Icahn beschuldigen daarop de raad van bestuur er eens te meer van hun eigen schaamteloze eigenbelang na te streven. Ze beloofden de Xerox-directeuren de komende maanden 'volledig en persoonlijk aansprakelijk' te stellen. In een brief zegden ze Fujifilm volledig aansprakelijk te willen stellen als helper en medeplichtige van de voortdurende schendingen van fiduciaire verplichtingen door die bestuurders.

De fusie gaat uiteindelijk dus toch niet door en Deason en Icahn haalden hun slag thuis. Xerox vervangt zijn CEO en raad van bestuur. De nieuwe CEO is John Visentin die ondermeer bij IBM en HP aan de slag was. De titanenstrijd om het zeggenschap over Xerox blijkt daarmee voorlopig beslecht. Een aantal analisten in de sector zijn echter van mening dat de overeenkomst de beste manier was om Xerox vooruit te helpen in een omgeving met felle concurrentie.

Daarmee halen de twee aandeelhouders Carl Icahn en Darwin Deason die meer dan 10 procent van de aandelen bezitten, hun slag thuis.De voortdurende strijd om de controle over de toekomstige richting van Xerox tussen twee miljardair-investeerders en de raad van bestuur van Xerox had eerder een sensationele nieuwe wending genomen, waarbij CEO Jeff Jacobson en de raad van bestuur slechts een dag na hun ontslag weer in functie waren. De schikkingsovereenkomst zou van kracht zijn geworden na uitvoering van een aantal stipulaties met betrekking tot de gedaagden van Xerox. Bij het gebrek aan dergelijke bepalingen werd de schikkingsovereenkomst beëindigd. Dit leidde tot grote woede bij de twee afvallige aandeelhouders die naar aanleiding van de verkoop een hogere waardering voor hun participatie eisten.Deason en Icahn beschuldigen daarop de raad van bestuur er eens te meer van hun eigen schaamteloze eigenbelang na te streven. Ze beloofden de Xerox-directeuren de komende maanden 'volledig en persoonlijk aansprakelijk' te stellen. In een brief zegden ze Fujifilm volledig aansprakelijk te willen stellen als helper en medeplichtige van de voortdurende schendingen van fiduciaire verplichtingen door die bestuurders.De fusie gaat uiteindelijk dus toch niet door en Deason en Icahn haalden hun slag thuis. Xerox vervangt zijn CEO en raad van bestuur. De nieuwe CEO is John Visentin die ondermeer bij IBM en HP aan de slag was. De titanenstrijd om het zeggenschap over Xerox blijkt daarmee voorlopig beslecht. Een aantal analisten in de sector zijn echter van mening dat de overeenkomst de beste manier was om Xerox vooruit te helpen in een omgeving met felle concurrentie.