Voor het uitgebreid seminarieprogramma dat parallel loopt met de drupa, wordt samengewerkt met partners zoals professionelen uit de reclame en marketing. Er wordt gedebatteerd over de toekomst van kranten, boeken, corporate communication, 3D-printen, dialoog marketing, gedrukte elektronica, enz. Op vrijdag 11 mei is er bijvoorbeeld de' Day of Media Production', bedoeld voor media service providers en marketingverantwoordelijken. Aan bod komen onderwerpen als 360° marketingcommunicatie; hoe snel gebruik maken van diverse mediakanalen (door Adobe); de wereld van de app: hoe met een app-project van start gaan en hoe er de verkoop mee te stimuleren; web-to-media; de dynamische toekomst van papier (een project van Finse studenten met de steun van UPM).

De Day of Media Production start om 10.15 uur en eindigt om 13.30 uur. De Cube bevindt zich in hal 7a, waarin ook een aantal technologiebedrijven met MIS- en web2print-oplossingen onder dak zitten. Waaronder de Belgische bedrijven Chili Publish met een cloud-oplossing voor paginadesign via een web browser en Hybrid Software met workflowcomponenten voor automatisatie.

Voor het uitgebreid seminarieprogramma dat parallel loopt met de drupa, wordt samengewerkt met partners zoals professionelen uit de reclame en marketing. Er wordt gedebatteerd over de toekomst van kranten, boeken, corporate communication, 3D-printen, dialoog marketing, gedrukte elektronica, enz. Op vrijdag 11 mei is er bijvoorbeeld de' Day of Media Production', bedoeld voor media service providers en marketingverantwoordelijken. Aan bod komen onderwerpen als 360° marketingcommunicatie; hoe snel gebruik maken van diverse mediakanalen (door Adobe); de wereld van de app: hoe met een app-project van start gaan en hoe er de verkoop mee te stimuleren; web-to-media; de dynamische toekomst van papier (een project van Finse studenten met de steun van UPM).De Day of Media Production start om 10.15 uur en eindigt om 13.30 uur. De Cube bevindt zich in hal 7a, waarin ook een aantal technologiebedrijven met MIS- en web2print-oplossingen onder dak zitten. Waaronder de Belgische bedrijven Chili Publish met een cloud-oplossing voor paginadesign via een web browser en Hybrid Software met workflowcomponenten voor automatisatie.