DeJuristen openen kantoor in Amsterdam

09/11/15 om 06:00 - Bijgewerkt om 10:54

Na een eerdere try-out het afgelopen jaar zijn DeJuristen nu definitief van start in Amsterdam. Voor 2016 heeft het kantoor de ambitie om in vier andere landen op te starten.

DeJuristen openen kantoor in Amsterdam

De verwachtingen voor de Nederlandse uitbreiding zijn groot omdat Nederland onder meer op vlak van e-commerce veel verder staat dan België. Het land telt al enkele gespecialiseerde juristenbureaus maar oprichter Matthias Dobbelaere-Welvaert hoopt het verschil te maken met de prijs en eenvoudigere juridische producten.

DeJuristen (LesJuristes in het Frans) is geen klassiek advocatenkantoor maar levert wel juridisch advies rond ict-recht. Daarbij mikt het in Nederland onder meer op de creatieve tech-sector, inclusief startups. Het kantoor in Amsterdam wordt geleid door Shay Danon.

Naar volgend jaar toe zijn de plannen nog ambitieuzer. Zo willen DeJuristen dit jaar nog uitbreiden naar Parijs. In 2016 staan Berlijn, Londen en Boedapest (als groeimarkt) op de planning.

DeJuristen is een eigentijds juridisch nichekantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten en ICT- of informaticarecht.

Bron: Pieterjan Van Leemputten, Data News -Roularta Media Group

Lees meer over: