De Scodix Ultra Pro is een digitale stand-alone pers voor het aanbrengen van 3D-vernis tot een dikte van 250 micron en van spotvernis. Dat gebeurt uiterst precies en snel in één doorgang. De dikte van de vernislaag kan door het al dan niet rasteren van beeldpartijen, tijdens dezelfde machinedoorgang worden gevarieerd. De B2+ machine (velformaat 545 x 788 mm) haalt een snelheid van 1250 vel per uur en veredelt gestreken papiersubstraten, gelamineerde vellen en digitale prints in gramgewichten van 135 tot 675 g/m² of materiaaldiktes van 0,7 mm/700 micron.

Wesley De Kimpe, zaakvoerder van DeLe Printing, vertelt dat de pers ongeveer drie weken geleden werd geïnstalleerd. "Met de Scodix zijn we in staat klanten en collega's drukwerk met een grote meerwaarde aan te bieden. Met alweer een nieuwe offsetpers konden we geen verschil maken, klanten zouden het niet eens merken. Het voordeel van de machine is dat we zowel spotvernis als 3D-vernis digitaal kunnen aanbrengen."

Scodix maakte een opgemerkte entree op drupa 2012. De Scodix-machine (Scodix gebruikt de term Digital Enhancement Press) maakt gebruik van een UV-inkjettechnologie om 3D-veredeling op aanvraag te creëren. De drukkoppen brengen op bepaalde zones van het drukwerk (punten, oppervlakken of lijnen) een polymeerlaag aan die onmiddellijk onder UV-licht uitgehard wordt. Door het aanbrengen van de laag zijn structuureffecten, 3D-reliëf en zelfs brailletekens mogelijk. De Scodix-machines zijn geconstrueerd voor hoogkwalitatieve en productieve digitale veredelingen.

DeLe Printing is in 2011 ontstaan uit de fusie van Drukkerij Lammens & Maes te Kuurne en Drukkerij Dermaut te Roeselare. Het bedrijf telt vijf medewerkers en beschikt nog over een vierkleuren B2 vellenoffsetpers en een HP Indigo 7800 digitale pers. DeLe Printing organiseert opendeurdagen op 4 en 5 november waar de machine zal worden gedemonstreerd.

De Scodix Ultra Pro is een digitale stand-alone pers voor het aanbrengen van 3D-vernis tot een dikte van 250 micron en van spotvernis. Dat gebeurt uiterst precies en snel in één doorgang. De dikte van de vernislaag kan door het al dan niet rasteren van beeldpartijen, tijdens dezelfde machinedoorgang worden gevarieerd. De B2+ machine (velformaat 545 x 788 mm) haalt een snelheid van 1250 vel per uur en veredelt gestreken papiersubstraten, gelamineerde vellen en digitale prints in gramgewichten van 135 tot 675 g/m² of materiaaldiktes van 0,7 mm/700 micron. Wesley De Kimpe, zaakvoerder van DeLe Printing, vertelt dat de pers ongeveer drie weken geleden werd geïnstalleerd. "Met de Scodix zijn we in staat klanten en collega's drukwerk met een grote meerwaarde aan te bieden. Met alweer een nieuwe offsetpers konden we geen verschil maken, klanten zouden het niet eens merken. Het voordeel van de machine is dat we zowel spotvernis als 3D-vernis digitaal kunnen aanbrengen." Scodix maakte een opgemerkte entree op drupa 2012. De Scodix-machine (Scodix gebruikt de term Digital Enhancement Press) maakt gebruik van een UV-inkjettechnologie om 3D-veredeling op aanvraag te creëren. De drukkoppen brengen op bepaalde zones van het drukwerk (punten, oppervlakken of lijnen) een polymeerlaag aan die onmiddellijk onder UV-licht uitgehard wordt. Door het aanbrengen van de laag zijn structuureffecten, 3D-reliëf en zelfs brailletekens mogelijk. De Scodix-machines zijn geconstrueerd voor hoogkwalitatieve en productieve digitale veredelingen.DeLe Printing is in 2011 ontstaan uit de fusie van Drukkerij Lammens & Maes te Kuurne en Drukkerij Dermaut te Roeselare. Het bedrijf telt vijf medewerkers en beschikt nog over een vierkleuren B2 vellenoffsetpers en een HP Indigo 7800 digitale pers. DeLe Printing organiseert opendeurdagen op 4 en 5 november waar de machine zal worden gedemonstreerd.