Eind vorig jaar was het democenter in La Hulpe nog de locatie waar Nexpress-gebruikers uit de Benelux en uit Frankrijk tijdens een 'Kodak Digital Community'-bijeenkomst onderling informatie en ideeën konden uitwisselen. Maar vijf jaar nadat Kodak haar 'Technology and Solutions Centre' voor de EAMER-regio (Europa, Afrika en het Midden Oosten) van Waterloo naar La Hulpe verhuisde, verdwijnt het democenter nu dus volledig uit België.

Kodak betrekt in het Zwitserse Eysins (nabij Lausanne) een nieuwgebouwd Europees hoofdkantoor en vestigt daar per september haar bestaande Zwitserse kantoren en de demofaciliteiten. Het is onduidelijk hoeveel Kodak-medewerkers in La Hulpe betrokken zijn bij de verhuisoperatie: Kodak houdt die informatie vertrouwelijk.

Volgens Kodak is de concentratie op een centrale locatie kosten-effectiever en bovendien bespaart het (potentiële) klanten veel tijd. Zij zien in Zwitserland straks zowel de Nexpress- als de Prosper- en de Versamark-technologie in actie, naast de CTP- en workflow-oplossingen van Kodak.

Aansluitend verplaatst Kodak België eind 2013 van La Hulpe naar Zaventem. Daar betrekt het volgens informatie van vastgoedspecialist CBRE 1.500 vierkante meter kantoorruimte met 750 vierkante meter magazijnruimte.

Eind vorig jaar was het democenter in La Hulpe nog de locatie waar Nexpress-gebruikers uit de Benelux en uit Frankrijk tijdens een 'Kodak Digital Community'-bijeenkomst onderling informatie en ideeën konden uitwisselen. Maar vijf jaar nadat Kodak haar 'Technology and Solutions Centre' voor de EAMER-regio (Europa, Afrika en het Midden Oosten) van Waterloo naar La Hulpe verhuisde, verdwijnt het democenter nu dus volledig uit België. Kodak betrekt in het Zwitserse Eysins (nabij Lausanne) een nieuwgebouwd Europees hoofdkantoor en vestigt daar per september haar bestaande Zwitserse kantoren en de demofaciliteiten. Het is onduidelijk hoeveel Kodak-medewerkers in La Hulpe betrokken zijn bij de verhuisoperatie: Kodak houdt die informatie vertrouwelijk.Volgens Kodak is de concentratie op een centrale locatie kosten-effectiever en bovendien bespaart het (potentiële) klanten veel tijd. Zij zien in Zwitserland straks zowel de Nexpress- als de Prosper- en de Versamark-technologie in actie, naast de CTP- en workflow-oplossingen van Kodak. Aansluitend verplaatst Kodak België eind 2013 van La Hulpe naar Zaventem. Daar betrekt het volgens informatie van vastgoedspecialist CBRE 1.500 vierkante meter kantoorruimte met 750 vierkante meter magazijnruimte.