Het wekelijks magazine wil het komende jaar zijn dag van verschijnen van maandag naar zaterdag brengen en de productietijden verkorten. Der Spiegel wordt nu gedrukt in Ahrensburg nabij Hamburg en in Dresden. Spiegel-Verlag, de uitgever, wil aan twee produktielocaties vasthouden.

Tot de rotatiedrukkerijen die de voorbije jaren hun capaciteit voor drukwerk met grote omvang en oplages hebben uitgebreid, behoren Stark-Druck in Pforzheim (o.a. twee 96-pagina machines), WKS in Wassenberg en Essen (o.a. een 160-pagina machine) en Mohn Media in Gütersloh (o..a. twee 96-pagina machines). Ook Prinovis heeft zijn eerste investering in offset gedaan en installeert in Dresden twee 48-pagina machines uit de failliete boedel van Adam Nord GmbH, die op het einde van het jaar klaar moeten zijn om te produceren.

Het Duitse "Handelsblatt" schrijft dat ook Mohn Media in Gütersloh, de grootste offsetdrukkerij van Europa, kandidaat voor de drukopdracht is. Mohn Media behoort tot het Bertelsmann-concern dat 25,5 procent van de aandelen van Spiegel-Verlag bezit. Maar ook Prinovis is als onderdeel van de Be-Printers-Gruppe, grotendeels in handen van Bertelsmann.

Der Spiegel had in het vierde kwartaal van 2013 een oplage van 1.065.015 exemplaren. Dat is een daling van de oplage met 5,3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien. Het Handelsblatt schat de waarde van de totale drukopdracht op 20 tot 25 miljoen euro.

Bron: Deutscher Drucker

Het wekelijks magazine wil het komende jaar zijn dag van verschijnen van maandag naar zaterdag brengen en de productietijden verkorten. Der Spiegel wordt nu gedrukt in Ahrensburg nabij Hamburg en in Dresden. Spiegel-Verlag, de uitgever, wil aan twee produktielocaties vasthouden.Tot de rotatiedrukkerijen die de voorbije jaren hun capaciteit voor drukwerk met grote omvang en oplages hebben uitgebreid, behoren Stark-Druck in Pforzheim (o.a. twee 96-pagina machines), WKS in Wassenberg en Essen (o.a. een 160-pagina machine) en Mohn Media in Gütersloh (o..a. twee 96-pagina machines). Ook Prinovis heeft zijn eerste investering in offset gedaan en installeert in Dresden twee 48-pagina machines uit de failliete boedel van Adam Nord GmbH, die op het einde van het jaar klaar moeten zijn om te produceren.Het Duitse "Handelsblatt" schrijft dat ook Mohn Media in Gütersloh, de grootste offsetdrukkerij van Europa, kandidaat voor de drukopdracht is. Mohn Media behoort tot het Bertelsmann-concern dat 25,5 procent van de aandelen van Spiegel-Verlag bezit. Maar ook Prinovis is als onderdeel van de Be-Printers-Gruppe, grotendeels in handen van Bertelsmann.Der Spiegel had in het vierde kwartaal van 2013 een oplage van 1.065.015 exemplaren. Dat is een daling van de oplage met 5,3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien. Het Handelsblatt schat de waarde van de totale drukopdracht op 20 tot 25 miljoen euro.Bron: Deutscher Drucker